De Mooiste Eettafels zijn van Hout!

De Mooiste Eettafels zijn van Hout

Mooiste Houten Eettafels - Van Industriële Tafels, Boomstam tafels, Oud Eiken tafels en Wagondelen Tafels met Eiken, Metaal of RVS Poten Onderstel (Foto Tabledusud.nl  op DroomHome.nl)

Hoe groter de familie of vriendenkring, hoe groter de tafel. De eettafel is het middelpunt van gezelligheid. Er wordt letterlijk geleefd op de eettafel en de sporen die dat nalaat mag je tegenwoordig ook gerust zien. De houten eettafel is daar het ultieme goede voorbeeld van. Een eettafel kun je misschien toch beter een familietafel noemen.

Welke houten eettafel de voorkeur heeft is geheel naar eigen smaak te bepalen. Er zijn strakke tafels met fijne lijnen tot eiken tafels waarvan het hout flink vlamt en waar knoesten van klein tot groot in verwerkt zijn.

Puur natuur: de populaire boomstamtafel heeft een dik blad van 5/6 cm en is van een, jazeker, echte boomstam van een Franse eik. Elke tafel heeft zo’n zijn eigen tekening en dat maakt de boomstamtafel heel uniek en … een bijzonder belangrijk statement in het interieur tot wel 3,5 meter lang. Onder een serieus zware houten eettafel hoort natuurlijk ook een flink onderstel. Van eiken poten tot metalen poten met een industriële uitstraling, ze zijn in verschillende modellen geschikt voor de tafel.

Mooiste Houten Eettafels - Van Industriële Tafels, Boomstam tafels, Oud Eiken tafels en Wagondelen Tafels met Eiken, Metaal of RVS Poten Onderstel (Foto Tabledusud.nl  op DroomHome.nl)

U-poot, X-poot, V-poot, Trapeze, N-poot, XX-poot, etc. – dit zijn benamingen van de verschillende modellen van de tafelpoten in o.a. metaal of RVS. Metaal, al dan niet van een kleur poedercoating voorzien, geeft een lekker industrieel vintage karakter aan de tafel. Modern stoer is meer de woonstijl van de RVS poot. Bij het eiken onderstel is bijvoorbeeld ook een H-poot een mooie poot in een Franse landelijke sfeer keuken.

Heb je wel eens gehoord van eettafels van wagondelen? Bodems van oude treinwagons worden verwerkt tot een super sfeervol en geleefd tafelblad. Welke poot eronder? Kiest u maar! In de eigen moderne werkplaats van Tabledusud.nl worden op ambachtelijke wijze vele prachtige houten eettafels geproduceerd met eindeloze mogelijkheden. Een eindeloze tafel, dat wil iedereen!

Google+