Zo Creëer Je Extra Zitplekken In Je Woonkamer

Zo Creëer Je Extra Zitplekken In Je Woonkamer

Creëer extra zitplekken in de woonkamer tips: poefen, klapstoelen, industriele stoelen van metaal, kussens en een zitting in de vensterbank (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Ben je niet vies van een feestje bij jou thuis? Maar heb je het probleem dat je niet al je gasten een fatsoenlijke zitplaats kunt aanbieden? Dan zijn er een aantal praktische oplossingen waardoor je gasten niet bij elkaar op schoot hoeven. Lees hier hoe je deze oplossingen in jouw woonkamer toepast.

Een multifunctionele poef
Wanneer je in alle rust geniet van een goede kop koffie en een spannend boek, gebruik je de poef als bijzettafeltje naast de bank of fauteuil of als voetenbankje. En gaat de deurbel omdat je gasten voor de deur staan, dan tover je het bijzettafeltje of voetenbakje heel snel om in een extra zitplek. De poef of hocker is er in vele soorten en maten. Van klassiek tot modern en in diverse kleuren en patronen. Kortom, voor elk interieur is er een passend exemplaar te vinden.

Klapstoelen aan de wand
We zien steeds vaker dat de racefiets een prominent plekje aan de wand krijgt. Dus waarom maken we ook niet wat plaats voor een aantal klapstoelen? Door een beugel aan de muur te bevestigen waaraan je de klapstoelen kunt ophangen, heb je geen aparte opbergruimte nodig en heb je meteen een praktische oplossing voor als er bezoek over de vloer komt. Hang vervolgens een gordijn of een mooi wandkleed voor de klapstoelen voor een fraaie afwerking.

Comfy op de grond
Extra meubelen, als stoelen, nemen vaak veel plek in beslag. Zeker als je ruimte zeer beperkt is. Maar met een paar leuke kleedjes en kussentjes heb je zo extra zitruimte op de grond gecreëerd en dit neemt ook nog eens minder plek in beslag. Je kan het namelijk erg eenvoudig opbergen als je de extra ruimte weer nodig hebt voor andere zaken of je als even op het zithoekje uitgekeken bent.

Zitting in de vensterbank
Deze trend zien we steeds vaker: een zitting in de vensterbank. De vensterbank is vaak een onbenutte ruimte en ideaal voor een extra plek om te zitten of om languit op te liggen. De klusliefhebbers kunnen met een stevige houten plaat en een aantal houten poten de zitting in de vensterbank maken en bevestigen. Leg er een paar lekkere zittenkussens op en je kunt je gasten verwelkomen. Houdt er rekening mee dat dubbelglas gewenst is wanneer je kiest voor deze zitting. De glaslatten en het profiel waar dubbelglas in is gezet zorgen er zo voor dat je met een gerust hart achterover kunt leunen in je nieuwe vensterbank en dubbel glas zorgt er ook nog eens voor dat je het niet snel koud krijgt.

Dankzij deze vier eenvoudige oplossingen kun je gasten verwelkomen en ze allemaal een zitplaats aanbieden. Vanaf nu is de uitspraak ‘opgestaan is plaats vergaan’, verleden tijd in jouw huis.

Google+