Moederdag Cadeau: Vier Moederliefde met Bloemen!

Moederdag Cadeau: Vier Moederliefde met Bloemen

Moederdag Bloemen Trends: Calla’s en Lelies – Moederliefde Vieren met Bloemen – MEER Moederdag… (Foto iBulb, W.H. Zandbergen  op DroomHome.nl)

Moederdag is een bijzondere dag. Het is de dag waarop alle moeders ongegeneerd in de watten mogen worden gelegd voor de moederliefde, warmte en toewijding die ze altijd hebben gegeven.

Er is eigenlijk geen cadeau dat haar toewijding kan evenaren, maar dat is gelukkig ook niet nodig want moeders geven onvoorwaardelijk. Jong of oud, het maakt niet uit; zet je moeder in het zonnetje door haar een fantastische dag te bezorgen. Zorg ervoor dat ze niets, maar dan ook niets hoeft te doen en neem zelf alle taken op je. Verras haar als kers op de taart met een prachtig boeket lelies of calla’s.

Waar komt Moederdag vandaan?
Heel lang geleden is de Amerikaanse Anna Jarvis gestart met het vieren van Moederdag. Omdat haar moeder overleden was, wilde ze haar ieder jaar eren. Dit deed ze door op de sterfdag van haar moeder in haar kerk anjers uit te delen aan alle moeders van die kerk. Een jaar later werd ook in een dorp verderop Moederdag gevierd.

Samen met anderen heeft Anna veel mensen uit verschillende plaatsen geënthousiasmeerd om jaarlijks Moederdag te vieren. Dit heeft ervoor gezorgd dat in de Amerikaanse staat West Virginia al vanaf 1910 Moederdag gevierd wordt. Sinds 1914 is Moederdag een nationale feestdag in Amerika en rond 1930 is Moederdag vanuit Amerika naar andere landen overgewaaid.

 

Google+