Nationale Museumweek

Nationale Museumweek 2024

Nationale Museumweek – Bijzondere Activiteiten van vele Musea in de Nationale Museumweek (Foto Nationale Museumweek  op DroomHome.nl)

In april 2024 zal de jaarlijkse Museumweek in vele musea in ons land plaatsvinden! Precieze datum volgt.

Meer dan 500 musea openen hun deuren tijdens de Museumweek met bijzondere activiteiten en zetten ons cultureel kapitaal uitgebreid in de schijnwerpers. Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde.

Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. De Museumvereniging organiseert jaarlijks het Museumweekend met als doel nieuwe bezoekers te trekken. Een hoogtepunt van de Museumweek 2024 is het Gouden Pronkstuk, een groot kunstwerk dat elk jaar op een andere locatie wordt onthuld. Het Gouden Pronkstuk symboliseert de waarde van de musea voor onze samenleving en nodigt uit tot een gesprek over wat ons échte goud is. De Museumweek is een unieke kans om samen met vrienden, familie of collega's te genieten van de schatten die de musea te bieden hebben. 

Wil je meer weten over de Museumweek 2024 of je aanmelden voor een activiteit? Kijk dan op Museum.nl/nl/museumweek voor meer informatie en inspiratie. Ontdek samen ons échte goud tijdens de museumweek 2024! 

Google+