Keukenapparatuur & Kookplaten

KOKEN & KOOKPLATEN

Keukenapparatuur & Koken met Design Kookplaten, Gaskookplaat, Gasfornuis, Inductie en Keramisch Koken, Quicktherm en de Halogeen Kookplaat – MEER Keuken Tips… (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Het 4 pits gasfornuis heeft in onze huishoudens steeds vaker plaatsgemaakt voor grote kookunits & design kookplaten als inbouwapparatuur met moderne kook opties die het beste bij jouw levensstijl passen.

Kookplaten Gas & Gaskookplaat

Koken op gas is energiezuinig en zeer populair onder de professionele koks. De hitte van de branders is goed & snel te regelen en samen met de vlammen ga je voor de echte kookbeleving!

De inbouw gaskookplaten met eventueel gietijzeren branders, wokbrander en elektrische vonkontsteking zijn geschikt voor alle pannen. Praktisch zijn de 70cm gaskookplaten die in en op een standaard 60cm keukenkast passen. Gas op glas oogt bijzonder strak en heeft de combinatie voordelen van de snelle gasvlam met de praktische glaskeramische plaat. Bovendien is de gas op glas kookplaat makkelijk schoon te houden.


Gasfornuis & KookUnit

Hippe gasfornuizen & kookunits van vandaag de dag worder breder en bevatten meer kookgerei dan ooit tevoren.

Koken opeen 5 of 6 pits gasfornuis met soms wel tot 8 pitten en van 60 cm, 70 cm, 80 cm tot een gasfornuis 90 cm! Het nadeel van zeker het RVS gasfornuis is het schoonmaken. Vergeet niet de geintegreerde wokbrander, grill of draaispit, warmhoudplaat, teppanyakiplaat en meerdere ovens die een modern vrijstaand fornuis kan omvatten. You name it! Met de Teppan Yaki kookplaat van Puzzelos, Atag kun je thuis gezond koken op een Japanse grillplaat.


Gastronomische Piano Fornuizen

Naast de luxe vrijstaande fornuizen Boretti, Smeg, Fratelli, Falcon, Bosch, Solitaire, Atag & Aga, wordt de Lacanche fornuis een "gastronomische piano" genoemd door haar perfecte culinaire resultaat. Lanache isleverbaar tot 2,21 meter breed en heeft als inbouwapparatuur o.a. de steamer, ringhaardplaat, lavagril, friteuse etc. Dit fornuis telt maximaal 3 ovens, wel 7 kookzones en kan een 17.000 euro kosten!!!

KEUKEN CIJFER: 80% van de Nederlanders kookt op gas, echt Hollands!

Kookplaten Inductie & Inductiekookplaat

Op een inductie kookplaat is het veilig en efficient koken.

Deze inbouw kookplaat heeft een snelle verwerking zoals water kookt sneller en boter smelt direct. Het verwarmingsproces stopt direct bij het weghalen van de pannen van de inductiekookplaat. De keramische plaat van kookplaten inductie wordt zelf niet warm waardoor gemorste olie of melk niet aankoekt. Kijk op de pannen of ze ook geschikt zijn voor inductie. De kookzones passen zich aan het formaat van de pannenKinder beveiliging op de inductie kookplaat is een bepaalde combinatie van toetsen. Super design inductie kookplaten zijn randloos, hebben een geintegreerd bedieningspaneel, indicator restwarmte en een elektrische timer. De inductie kookplaat wordt gemaakt door de van A (Atag, Aeg, Ariston) tot Z (Zanussi) keukenapparatuur fabrikant.


Elektrische Kookplaat

De elektrische kookplaat staat traditioneel in het bejaardentehuis, maar vind je wel terug in combinatie met bijvoorbeeld gas.

De plaat of spiraal wordt op elektriciteit verwarmd en stoot zijn warmte af aan de pan. Trage reactie op wisselingen in de warmte, maar bij tijdig uitzetten van de kookplaat kan er nog lekker doorgesudderd worden van bijvoorbeeld het vlees of saus. Gemorste olie kan inbranden nu de plaat heet blijft. Door het niet gladde oppervlak van de inbouw kookplaat moet er op zijn tijd flink geboend worden. Extra stroom groep voor de elektrische installatie van deze kookplaat naast  de andere keukenapparatuur.


Keramische Kookplaten 

Een keramische kookplaat heeft een strak en modern uiterlijk al dan niet met tiptoetsbediening, het werkt hetzelfde als de elektrische kookplaat.

Deze kookplaat heeft een dikke glasplaat met kookzone lijnen in plaats van de ronde elektrische platen. Een gloeispiraal verwarmt de kookplaat. De kooktijd van  keramische kookplaten is 20% korter dan met de elektrische plaat. De keramische kookplaat is makkelijk schoon te maken, maar warmt langzaam op en de kookplaat blijft lang heet. De keramische kookplaat is een stroomvreter en vraagt om een aparte stroomgroep in de keuken. Check de pannen of ze geschikt zijn voor keramisch koken. Populaire keramische kookplaten zijn de Siemens, Aeg, Bosch, Bauknecht, Whirlpool, Pelgrim, Atag & Etna kookplaat. In het topsegment kom je o.a. terecht bij de Miele, Smeg en Boretti keramische kookplaat.


Halogeen Kookplaat

Een halogeen lamp verwarmt de keramische glasplaat, welke de warmte doorgeeft aan de bodem van de pan.

Het strakke design glasoppervlak makkelijk schoon te houden, maar gemorste boter of olie kunnen op de hete glasplaat inbranden. Het opwarmen verloopt meestal sneller dan bij de keramisch kookplaat. De halogeenplaat koelt langzaam af en ook een nadeel is dat de halogeenlamp op termijn vervangen moet worden. Halogeen kookplaten verbruiken de nodige stroom, een aparte stroomgroep naast de andere inbouwapparatuur zal nodig zijn.


Quick Therm

De quickterm/quicktherm kookplaat heeft een regelbare snelkookzone en verwarmt de pan door middel van infraroodstraling.

De Quick Term Bosch, Neff of Siemens plaat bijvoorbeeld bestaat uit ringen waardoor de warmtesnel & gelijkmatig verdeeld wordt en makkelijk schoon te maken. Nadelig is dat deze inbouw kookplaat langzaam afkoelt.

Alles over keukens en haar keukenapparatuur.

Google+