Zelf Keuken Ontwerpen & Keuken Vorm

ZELF KEUKEN ONTWERPEN

Daar sta je dan in de ruimte waar jouw perfecte keuken moet komen. Bij het keukenontwerp is het uiterlijk maar ook comfort en gebruiksvriendelijkheid belangrijk.  Naast de vorm van de keuken moeten ook de zones (o.a. koken, spoelen) ingetekend worden voor een ergonomische keukenopstelling.

Design & Ontwerp Keuken

Rechte Keuken

Lange loopafstanden binnen deze enkele wand of rechte keuken! Ergonomisch kun je een uitdaging vinden in de planning van de zones o.a. het spoelgedeelte en kookzone.

U Vorm Keuken

U Keuken waar je lekker aan de slag kunt gaan bij 1,2 meter tussen beide kastwanden. In de hoeken kunnen speciale hoekkasten met extra diepe opbergruimten met carrousel verwerkt worden die 360 graden draaien. 

 

Parallel Keuken

Parallel keuken is de beste opstelling voor een keukenplan met een deur en raam tegenover elkaar. Houdt rekening met 1,2 meter tussen beide kastwanden. Makkelijk plaatsen van inbouwapparatuur als vaatwasser, koelkast & vriezer, magnetron en espresso apparaat.

L Keuken

L keuken is een veel voorkomende keukenvorm met het voordeel van van hoge kasten aan beide zijden, diepe hoekkast in de knik van het keuken design. Plaats de spoel en kookzone diagonaal tegenover elkaar en creeer 90cm loopruimte. Aan de eettafel kan gedineerd worden.

G  Vorm keuken

De G keuken heeft korte loopafstanden en de spoel en kookzones zijn makkelijk in te plannen. Deurdoorgang moet groot genoeg zijn. Keukenapparatuur kan moeilijk geplaatst worden in de hoeken in verband met openslaande deuren van o.a. de afwasmachine of oven. Hoekkasten met extra diepe carrousel kasten indeling.

Eiland Keuken

Waar keuken en huiskamer in elkaar overlopen is dit eilandopstelling ontwerp een opvallende opstelling. Met een kookeiland verbindt het keuken design de keuken met de leefomgeving. Installeer de spoelzone of kookunit met afzuiger in en boven het kookeiland uit ergonomisch oogpunt.


5 Keuken Zones 

  • Bevoorraden & Opbergen
  • Spoelen
  • Afval
  • Voorbereiden, lekker groot! 
  • Koken & Bakken 
Google+