Inrichting & Decoratie - Trendy Woonaccessoires

Inrichting & Decoratie Tips

Vijf jaar duurt een woontrend volgens interieurontwerper Eric Kuster. De zwart barok trend met zilveren woonaccessoires is opgevolgd door een nieuwe inrichting & interieur fase: LICHT & STRAK. Niet het minimalisme van de 90er jaren maar met luxe materialen & sfeervolle woonaccessoires.
Interieur Special: Alles over Wonen & Interieur Trends LEES MEER... (Foto Esprit Home Trend Lakeside  op DroomHome.nl)

Esprit Home & Andere Modemerken Home Collecties

Bloemen, Fruit & Exoten

In plaats van een boeket verschillende bloemen, kies 1 soort bloemen rozen of tulpen bijvoorbeeld in een vaas. Geeft meer een gevoel van structuur.

Natuurlijke Decoratie in het Interieur met Bloemen, Planten, Fruit & andere Exoten LEES MEER.. (Foto Oncidium Tijgerorchidee Bloemenbureau Holland  op DroomHome.nlDe interieur trend is de minimalistische look: een enkele bloem, een echte, gedroogde of kunst, in een smalle vaas. Hoe hoger de bloem en de vaas, hoe groter de visuele impact. Ook hip is een pot vol dezelfde bolbloemen in 1 accent kleur! Deze kleurbom in het landelijk wonen interieur geeft extra kleur aan de natuurlijke woonaccessoires als houten vazen & kisten, grove stof plaids & kussens.

Nieuwste woonideeen

Natuurlijk decoratiemateriaal & exoten uit Azie, Afrika & Zuid Amerika.

Gedroogd fruit en specerijen, kokosnoten, suikerriet, grapefruit, mos, bladsoorten en grote aparte afrikaanse zaden geven een super warm & trendy effect. Of maak 3 arrangementen voorzien van bamboestokken voor op de eettafel of schouw.

Voor fruit geldt hetzelfde, een enkele soort scoort meer effect dan een compleet fruitmandje op tafel. Een enkele ananas & enkele dezelfde kamerplanten is super decoratief. 


Inrichting: Patronen & Interieur Prints

Mix niet te veel patronen in 1 ruimte, maar probeer ook te voorkomen dat de kamer te overdacht, te gecoördineerd lijkt zoals in een woonwinkel.

Ook leuk om te weten is dat kleine patronen perfect met grote prints samengaan. Sterke kleuren van bekleding of tapijt tegen een crème/wit kleurige muur lijken zo minder heftig en accentueren de diepte van de kleur.

Trendy Muurstickers & Interieurstickers

Makkelijk jouw interieur een frisse oppepper geven met trendy interieurstickers!

Leef je uit met VT Wonen muurstickers teksten met muurteksten & cijfers, boom takken, grappige & bloemen muurstickers. Home stickers als muurstickers kinderkamer & babykamer of romantische slaapkamer & decoratiestickers, maar ook raamstickers of design wanddecoratie accentueren jouw persoonlijke woonstijl . LEES MEER...

Interieur Accessoires

Er is snel de neiging om veel kleine accessoires overal neer te zetten, wat een rommelige en volgepropte indruk geeft met geen samenhang.

Een zeer groot object heeft dan de voorkeur, maar als die mogelijkheid er niet is, groepeer dan een aantal kleine ornamentjes  bij elkaar. Een spiegel creëert glamour, licht en de illusie van ruimte in zelfs de kleinste kamers. Familie & groeps foto's in lijstjes komen veel beter tot hun recht op een kleine sidetable bijvoorbeeld dan verspreid over de kamer of aan de muur in z'n eentje. Een groep van kleine dingetjes heeft veel meer impact, zeker als je iets verzamelt, maakt niet uit wat! Kleine kussentjes op een bank gegroepeerd is een leuk gezicht als ze van verschillende patronen en materialen zijn gemaakt. Wil je nieuwe kussens kopen of maken, volg dan de interieurtrend van 2/3 grote kussens in plaats van kleine kussentjes. Antiek stof kussens staan geweldig op een 1 kleur bank


Kleur & Interieur Woontrends - LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen, Tartan Twist  op DroomHome.nl)

Kleur & Interieur woontrends

Tartan Twist Ruiten stoffen voor woonaccessoires & aparte kleurcombinaties.
Brick House Beton, natuursteen, klei in kleur & materialen.
Modern Nomad Kleurrijke handgeknoopte kelims als stof of vloerkleed. Warme kleuren & meubelen.


Ikea Opruimen & Opbergen Weetjes

Rommelig Huis? Grappige Ikea Opruimen & Opbergen Weetjes! LEES MEER.. (Foto Kleding & Schoenen 123rf.com  op DroomHome.nl)De grote lente schoonmaak gemist en heb jij al het huis flink onder handen genomen en de kasten uitgemest? Tuurlijk!

Grappige Ikea opruimen & opbergen weetjes. Ikea heeft een aantal zeer herkenbare opbergen en organiseren van het huis weetjes over Amerikaanse huizen en haar bewoners op een rijtje gezet. Wist je dat er in de Verenigde Staten de ‘Nationale Klussen in Huis Maand’ en de ‘Nationale Verhuizing Maand’ is? LEES MEER...


Trendy Interieur Stoffen

Heerlijke kleurrijke stoffen van verschillende materialen en texturen zijn volop te bewonderen in de woonwinkels. Tapijten, kussens, poeffs, wand & vloer kleden en beddengoed worden gemaakt van natuurlijke en recycle stoffen.

Trendy Interieur Stoffen! Batik Ikat Stoffen, Vilt, Wil, Duurzaam & Eco Kleed, Borduursels, Retro en Jaren 70 Design Stoffen & Textiel op Kussens, Poefs en Vloerkleden LEES MEER...(Foto Woontrend Eurasia, Perscentrum Wonen  op DroomHome .nl)Tweede hands textiel krijgt een nieuw leven in een poef van postzakken of oude beddendekens. Duurzaam en eco vriendelijk is het patchwork kleed, gemaakt van kleine lapjes uit oude tapijten. > De natuur komt ook terug in komische dierenprints op kussens. >Borduursels vind je veel op stoffen als luxe beddengoed met broderie dekbedovertrekken. >

Gebreide stoelen, vilt kussens en wol gewikkeld om vaasjes. > Stiksels uit de Indianen cultuur geven de plaids een warm gezellig randje. Retro zigzag motieven uit de jaren 70 mogen weer de woon inrichting opfleuren. > Met de kleur zwart en wit en geometrische decoraties volgt jouw interieur helemaal de stoffen trend! >

Je foto inlijsten met de leuke Print en Frame gadget (Foto Verno.com  op DroomHome.nl)

Wanddecoratie Ophangen

Hang kleine schilderijtjes of foto's niet apart en te hoog aan de muur.

Een idee is om een tekening op schaal van de muur te maken en met kleine uitgeknipte voorbeeld schilderijtjes te schuiven. Scheelt met tandpasta opgevulde gaten die achteraf verkeerd geplaatst bleken te zijn. Hoe groot moeten de schilderijtjes eigenlijk zijn? Een vuistregel is om ze groter te kopen dan dat je zelf denk nodig te hebben. Een aantal mooie fotolijsten van dezelfde omvang is veel makkelijker om op te hangen dan een assortiment van verschillende maten zien te groeperen.


Interieur Stoffen & Materialen

Naast kleur en patronen, kun je ook verschillende materialen met elkaar mixen, zoals ruw en glad, mat en glimmend.

De woontrend vandaag is om met 1 kleur(groep) te werken omdat het goed leefbaar is en makkelijk te combineren is met andere kleuren. Hier is het zeker belangrijk is om meerdere materialen te introduceren. Het wordt anders wel heel erg snel saai. WOONIDEE Flocken van meubels, behang, woonaccessoires & decoratiemateriaal:  stofferen d.m.v. electrische lading. Door het flocken krijgt bijvoorbeeld een houten/stalen kast, stoel of tafel in plaats van haar harde uitstraling een zachte touch voor een warme inrichting. In welke interieur kleur je maar wilt.

Raambekleding is soms te overdadig en zware gordijnstoffen komen gauw plomp in de ruimte over. Meer Vloerbekleding is een goed voorbeeld van ander materiaal gebruik. Overal dezelfde vloeren heeft een verbindend effect op alle ruimtes, maar met een net ander materiaal in een bepaalde ruimte kun je een aparte sfeer creëren.

TIP - Bij ramen met verschillende hoogtes kun je eenheid creëren door bijvoorbeeld de gordijnen even hoog te hangen en met rolgordijnen het bovenste stuk muur te verbergen.

WoonIdeeën & Interieur Ontwerp

Interieur planner: Een centraal focuspunt geeft een kamer meer aanzien zoals een imposante openhaard, een foto & schilderij of prachtige gordijnen.

Ook Jan des Bouvrie uitgangspunt: 'symmetrie', geeft een prettig gevoel. De woonbladen laten goede voorbeelden zien. Maar een paar dezelfde vazen of stoelen kan al harmonie brengen.

Een woontip is om een tekening op schaal te maken van de nieuw te decoreren ruimte en sjabloontjes van meubels te maken en deze rond te schuiven op de tekening. Net zoals we bij de muurdecoratie deden. Meubels zijn vaak groter dan je denkt. Mensen willen graag relaxed met elkaar kunnen praten, groepeer daarom een aantal stoelen bij elkaar, anders gaan ze met de meubels schuiven. Een woonplanner tekening is twee dimensionaal en meubelstukken zijn daarom altijd groter dan je verwacht had. Met een interieur tekening kun je ook problemen voorkomen als te grote bankstellen die niet boven gebracht kunnen worden en niet door deuren passen.


Verf, Behang & Fotobehang Tips

Als je een kamer opnieuw aan het inrichten bent of je begint heerlijk voor het eerst, bewaar de verf en behang keuze tot het laatst. Dat maakt de fundamentele keuzes van de vloeren, bekleding en accessoires een stuk makkelijker. Patronen en de kleur in bijvoorbeeld gordijnen of een voor jou speciaal item, schilderij kunnen de basis vormen voor je kleurenschema. De muurkleur moet rust brengen. Fotobehang voorbeeldenLEES MEER

Overdrijf niet met de restyling van je huis. Je moet je er wel thuis in blijven voelen. Verschillende ruimtes mogen best een andere sfeer uitstralen voor een diversiteit in huis. 

Muziek, Geuren & Smaak Interieuradvies

Naast het uiterlijk van het huis, kun je ook experimenteren met verschillende soorten muziek, geuren van een heerlijk boeket bloemen & verse koffie. Een zelf gebakken appeltaart of aantrekkelijke schaal met nootjes maken dat alle zintuigen goed vertegenwoordigd zijn in de woning makeover. Nieuwste trend: eetbaar parfum in vele geuren & smaken! Koop een appeltaartje en spray er heerlijke appeltaart parfum over heen. De alcohol verdwijnt en de appeltaart geur is authentiek ambachtelijk. Probeer de beste kwaliteit betaalbare woon stoffen en materialen aan te schaffen.

Inrichting & Interieur Tips

Combineer een paar dure uitblinkers met wat gewone spullen voor het contrast, maar een combinatie van oude of antieke met nieuwe stukken geeft ook een geweldig resultaat. Probeer een goede match te vinden tussen het interieur uiterlijk en de praktische kant. Een prachtige designstoel waar niet op te zitten valt is niet echt praktisch of geen tafel is meer iets voor een huishouden zonder kinderen. Lichte vloerbedekking is bijvoorbeeld zeer besmettelijk met kinderen of je moet zeggen, ik vervang het toch over een paar jaar. Een paar persoonlijke items in de ruimtes creëert een thuisgevoel. Een huis hoort een gastvrijheid uit te stralen en niet dat familie of vrienden zich haast niet durven te bewegen. 

Woonaccessoires Shop


Google+