Internet Koop & Verkoop

Internet Kopen & Verkopen 

Iedereen doet het, lekker kopen en verkopen van gebruikte of tweedehands spullen op het net!

Is het tijd voor een restyling van het huis, verkoop je eigen interieur & accessoires en maak er een ander blij mee. Zelf ga je het net afstruinen voor eigen nieuwe huiskamer, slaapkamer, badkamer of keuken spullen:

PIMP MIJN PALEISJE!!

Tips & Trucken Online Marktplaats & Veiling

In Nederland hebben we een aantal internet "marktplaatsen", welke zich opsplitsen in 2 groepen: het prikbord en de veiling.

Speurders, Marktplaats en Marktplaza zijn eigenlijk een prikbord waar op aangeboden en geboden kan worden zonder dat er een finale tijdslimiet op zit. Er kan wel op geboden worden op Marktplaats bijvoorbeeld maar beide partijen zijn er niet aan gehouden/verplicht. Ebay is een echte internet veiling.

Na het verstrijken van de tijdslimiet is de hoogste bieder en de verkoper gebonden aan elkaar.

Tips Internet Veiling

 • Idee: Kopen en verkopen onder 2 verschillende namen om herkenning en prijsopdrijving te voorkomen.
 • Keywords zijn woorden waar je op zoek en mee aanbiedt. Zoek ook eens op misschrijvingen.
 • Aanbieden met de juiste keywords zodat jouw item makkelijk gevonden kan worden Doe een onderzoekje welke woorden de meest overeengekomen items opleveren.
 • Ga niet gelijk bij begin van de veiling bieden, dan valt dit item op en je wilt geen slapende honden wakker maken. Op het allerlaatst bieden, je schuilhouden is spannend maar wat als je vergeet te bieden of de PC stopt ermee. Je kunt ook bieden met een verborgen maximumprijs (hoger dan waar de veilingprijs op dat moment staat) en denken: dit is wat ik er voor uit wil geven, de rest gaat zijn gang! Met een (Ebay) "Nu kopen"-mogelijkheid betaal je vaak meer, maar ben je wel gelijk de nieuwe eigenaar van het item.
 • Stel de verkoper voor het einde van de veiling een vraag om wat van hem en van zijn item te weten te komen.
 • Kijk bij Ebay bijvoorbeeld eens bij uitgebreid/slim zoeken en kies voor de optie Locatie item Willekeurig land. Ook buiten Holland wordt er veel moois aangeboden.
 • Aanbieden op de veiling kan met een (ga voor redelijke) vraagprijs. Je kunt ook met 1 euro beginnen en kijken wat er gebeurd, je loopt wel meer risico op een lage verkoopprijs. Eind datum en tijdstip zijn zeer belangrijk, bijvoorbeeld niet de veiling tijdens de kerstdiner laten af lopen. Sommige mensen kunnen alleen bieden op het werk overdag, anderen alleen 's avonds thuis.
 • Zet geen twee dezelfde "zeldzame" items tegelijkertijd op de veiling. En plaats het item in de juiste veiling-afdeling. Anders is het haast onvindbaar.
 • Door extra toeters en bellen te bestellen, zoals onderstreept/vet, bovenaan site laten plaatsen, kun je meer opvallen.
 • Iedere dag een nieuw item, dan sta je telkens opnieuw bovenaan de lijst en wordt er ook naar de eerder geplaatste items gekeken. En een goede foto(s) zegt meer, dan een uitgebreid verhaal.
 • Verzamel zo veel mogelijk positieve "feedbacks/goede beoordelingen" achter je naam voor het opbouwen van je betrouwbaarheid. Voor elke afgelopen transactie kun je elkaar, koper/verkoper, beoordelen.
 • Mail je vaste klanten & verkopers vrijblijvend over je nieuwe aanbod, dan wel verzamelwoede.
 • Zorg voor snel betalingsverkeer over en weer, via internetbankieren en Paypal bijvoorbeeld.

Extra Tips Internet Marktplaats

Vele tips van de internetveiling hierboven, zijn ook van toepassing op de marktplaats/prikbord, alleen kunnen hier op elk moment, dag en nacht items aangeboden en verkocht worden.

Als verkoper moet je goed bereikbaar zijn en als naarstig op zoek zijnde koper kun je eigenlijk niet meer van je PC weg. Wees gerust, de activiteiten tussen 12 's nachts en 8 uur in de morgen staan meestal op een laag pitje nu zowel koper als verkoper in bed liggen te slapen.

Gelijk een hoge prijs bieden (via mail of op de site) wil nog wel eens helpen om een verkoper overstag te krijgen. Gewoon contact zoeken. Aan de andere kant, een verkoper voelt zich soms onder druk gezet van alle bedelmailtjes en kan weigeren aan een bepaalde persoon te verkopen.

Een tevreden transactie (betaald, niet kapot en goed verpakt) voor beide kanten, kan eerder leiden tot volgende aan- en verkopen.


Google+