Verlichting Tips & Ideeen

Natuurlijk Buitenlicht

Verlichting en Lampen Tips en Ideeen met Ledverlichting en Badkamerverlichting Inspiratie – MEER Verlichting trends… (Foto 123rf.com op DroomHome.nl)

Naast kleur is ook licht zeer belangrijk in een interieur ontwerp. Licht bepaald een belangrijk deel hoe we ons voelen en vooral in ons koude klimaat met lange donkere dagen en korte zomers.

Probeer zoveel mogelijk natuurlijk buitenlicht naar binnen te halen. Bij het verschuiven van de zon zal de sfeer in de ruimte veranderen zoals de ochtendzon in een kamer een  ander effect heeft dan het licht in begin van de avond. Waar voel jij je het beste bij? Misschien in de woonkamer op een winteravond met gedimd kunstlicht en een knapperend haardvuur.

LICHT TIP
Hoe meer licht in de ruimte, hoe groter de kamer lijkt! Met daglicht oogt een kamer in huis groter dan met kunstlicht.

Kunstlicht

Probeer zoveel mogelijk het natuurlijk als kunstlicht vanuit verschillende kanten van de ruimte te laten schijnen. Of je nu kiest voor de klassieke kroonluchter of de strakke vormen van Jacob Jensen verlichting.

Gebruik een combinatie van lichtbronnen bijvoorbeeld een kroonluchter, trekveer lampen, naar beneden schijnende halogeenlampjes, spots, tafellampen en naar boven schijnende lampen. Dimmers zijn een aanwinst, omdat gedimd licht vaak een plezieriger sfeer creëert. In de avond zorgen gedimde omhoogstralers of enkele kleine led lichtjes voor een sfeervol effect.

GROOTSTE KROONLUCHTER VAN NEDERLAND
9 meter hoog, weegt 2000kg en bestaat uit 1507 Leds. Deze enorme lamp met een 2 meter doorsnede hangt in de entree van het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam. Meer verlichting...

LED Verlichting Ideeen

Led lampjes zijn lichtgevende diodes die 1/30ste  van de gewone gloeilamp aan electriciteit verbruiken. Deze energiezuinige lampen gaan wel tot 10 jaar mee en ze breken niet snel als ze vallen.

Led verlichting is prima als werkverlichting en sfeerverlichting maar nog geen volledige vervanging van gloeilampen. Beschikbaar zijn de led kaars, gloei- of kogellamp en reflector led lamp. In de kamers waar je het meest leeft, kies daar voor soft verlichting. Maar in de keuken of wasruimte schroef het aantal watts op. Vooral in de keuken werkt naar beneden schijnende verlichting op het aanrechtblad zeer praktisch.

Badkamer Verlichting

De badkamer vraagt overal gelijk en schaduwvrije verlichting om je te kunnen scheren en make-up aan te brengen. Lees meer...

Google+