Vloeren Tips & Ideeën

Vloeren Tips & Trends

Vloeren Tips & Ideeën – Vloer Ontwerp met Populaire Vloeren, Laminaat en Houten Vloer Leggen en Balkon en Terras Vloeren Inspiratie. MEER over Vloeren.. (Foto 123rf.com op DroomHome.nl)

De vloer is het belangrijkste element & het eerste waarmee je in contact komt als je de kamer binnenkomt en de houten vloer, tegel vloer en tapijt laat je onbewust de ruimte beoordelen op zijn warmte, sfeer en uitstraling. Is de vloer goed, dan kun je de inrichting design vanaf de grond af opbouwen.

Er is een grote keuze aan vloeren & vloerbedekking verkrijgbaar: houten vloeren, parket vloeren, laminaat, vloertegels, natuursteen vloeren, betonlook vloer, vloerbedekking, tapijt, PVC, linoleum, sisal, kurk vloer, epoxy gietvloeren, etc.

Populaire Vloeren

Wat zijn de vloeren trends in laminaat, tegels, tapijt & houten vloeren?
 • Houten vloeren: grove eiken vloeren, grijs tinten en krijt vloeren. Verschuiving van 22 cm eiken naar 14/18cm breed en van V-naad naar geen vellingkant.
 • Laminaat vloeren: eiken laminaat in naturel als in wit, grijs en zwart tinten met houtnerven en oppervlakte structuur.
 • Tegel vloer: Hout en natuursteen tegels, met structuur als leisteen en graniet. Groot formaat tegels tot 1,2 mx1,2 m. Tegels in wit en lever tinten.
 • Tapijttegels: Luxe en comfort wollen tapijt tegels in de kleuren aubergine, vers groen en blauw tinten. Combinatie in kleuren & texturen tapijt tegels voor moderne patronen.

Interieur & Vloeren Ontwerp 

In het hele huis dezelfde vloeren geeft een gevoel van continuïteit & harmonie! Met een neutrale kleur kun je makkelijk uit te voeten en elke ruimte kan zo zijn kleurenschema krijgen.

Probeer een grotere staal bekleding mee naar huis te nemen om te testen in de kamer. Een sterke kleur zal op een grote oppervlakte, een kamer vol, zeer aanwezig zijn en kies dan een tintje lichter.

Bij alleen neutrale kleuren in een ruimte is verschillend materiaal gebruik zoals met de vloer een eyecatcher. Overal dezelfde vloeren heeft een verbindend effect op alle ruimtes, maar met een net ander materiaal in een bepaalde ruimte kun je een aparte sfeer creëren.

Nieuwste Trend Vloeren

Donkere, wenge, bijna zwarte houten dan wel laminaat vloeren met extra brede planken of visgraatmotief vloeren met hoge bijpassende plinten is de trend van morgen. Deze vloer heeft een zeer sjieke uitstraling en past in een moderne design inrichting maar ook in een art deco woning uit de jaren 30.

Houten Vloeren Warmte

Parket of houten vloeren zorgen voor een schoon en gezellig thuis gevoel, aangevuld met een los kleurrijk tapijt voeg je er warmte aan toe.

Onder sommige laminaat en parket vloeren kan vloerverwarming verwerkt worden (lees eerst de leginstructies van de fabrikant), maar deze vloeren hebben een isolerende werking wat de warmte tegenhoudt. Ook rek en krimp reacties treden op bij temperatuur verschillen, waardoor naden zichtbaar kunnen worden. In de laminaat of parketvloer met (gespoten) V-groef wordt het uitzetten en krimpen minder opvallend.

Laminaat & Houten Vloer Leggen

Bij aankoop zorg voor zeker 5 % extra hout of laminaat voor het op maat zagen en open de pakketten 2 dagen voor het leggen om te acclimatiseren.

Hussel of meng de verschillende hout pakketten voor de montage door elkaar voor een zo groot mogelijke variatie. Maak de vloer af met de bijpassende o zo gemakkelijke plakplintenLaminaat vloeren zijn zeer praktisch in de keuken waar geregeld met water gemorst wordt, maar voorkom grote hoeveelheden water en droog de vloer snel. Een laminaatvloer kun je bij beschadiging niet schuren. De bovenlaag is een 'foto' die bij het afschuren beschadigd.

Lamellen Parket

Lamellen parket heeft een toplaag van edelhout, verlijmd op enkele lagen MDF of vurenhout. Dit lamellen parket is geschuurd en gelakt, dus kant & klaar en gereed om gelegd te worden. Een laminaatvloer kun je bij beschadiging niet schuren omdat de bovenlaag een 'foto' is die je bij het afschuren zou beschadigen. Laminaat trekt geen extra stof aan, maar is een glad oppervlak en met een Swiffer in no time schoon.


Moderne Kurk Vloer Tegels & Kurkparket

Met de moderne kurkvloer kun je eindeloos experimenteren met kleuren en patronen! De voordelen van kurkvloeren & de kurk mozaiek vloer zijn:
 • elastisch en veerkrachtig
 • ondoordringbaar voor vloeistoffen na lakken, in keuken, badkamer & toilet
 • isolerend
 • brandvertragend i.v.m. veilig wonen
 • slijtvast
 • hypoallergeen i.v.m. allergieen

Wollen Tapijt Trend

Het tapijt is in opmars, na jaren weer helemaal de trend.

Een tapijt van wol heeft een luxe uitstraling, biedt comfort & warmte. Wol is een natuurlijk materiaal waarmee je een band hebt. Rust is de woonstijl trend van nu en een ingetogen stoffering met tapijten en gordijnen geeft het huis zo'n cosy sfeerJute of sisal vloeren geven ook een natuurlijke sfeer in een ruimte maar zijn minder comfortabel dan wollen vloerbedekking. Een wollen tapijt is daarnaast veerkrachtig, heeft een hoge slijtweerstand en blijft met een rubber ondertapijt perfect op zijn plaats. Wil je experimenteren met kleuren & designs, leef je uit met tapijttegels en creeer jouw eigen woonsfeer en stijl.


Moderne Tegels & Vloertegels

De vloer en wandtegels van nu zijn slijtvast & krasbestendig en kunnen prachtig kaarsrecht verwerkt worden op de muur of vloer met minimale voegen. Bij de vloertegels maken bijpassende plinten in o.a. de badkamer het helemaal af.

Een houten keramische vloer is een parket met de voordelen van een tegelvloer en andersom een keramische tegelvloer met de warme uitstraling van een houten vloer. Bij het vloer leggen maak gebruik van gekleurde voegen en pas de kleur aan bij de woonstijl voor de perfecte uitstraling. Terracotta of natuursteen vloertegels kunnen een geweldige bijvoorbeeld Mediterrane sfeer creëren in huis. Het nadeel is dat het koud aanvoelt en bij veel gebruikte ruimteseventueel kapot kunnen gaan. Vloerverwarming zou hier een aanwinst zijn.


Hoogpolig Tapijt Onderhoud

Een hoogpolig tapijt, als een Flokati tapijt van 100% scheerwol uit Nieuw-Zeeland, heeft soms al een vuil & water resistente lanoline beschermlaag.

Voor het tapijt schoonmaken en verwijderen van kruimels en stof kun je het kleed het beste buiten uitkloppen. Bij vlekken vul het bad met lauwwarm water en een klein beetje milde wol waspoeder. Kleine vloerkleden kunnen in de wasmachine op het wasprogramma voor meest fragiele stoffen. Stop het wollen tapijt nooit in de wasdroger! Gebruik geen bleekwater bij vlekken of warm water bij de tapijtreiniging. Laat het karpet drogen in de schaduw, zonlicht zal de kleuren van het kleed verbleken.

Stofzuigen van een flokati hoogpolig vloerkleed is uit den boze, omdat de fijn getwijnde wolzegelgarens in de stofzuigerborstel klem komen te zitten. Voor een extra fluffy tapijt gebruik een kam met wijde tanden of een plastic tuinhark en werk vanaf de bodem tot de pol naar boven. Maar natuurlijk, je kunt altijd gebruik maken van een professional in het tapijt reinigen.


Terras & Balkon Vloeren

Een saai betonnen balkon of een gewassen grindtegel terras in de tuin kan echt niet meer! De bouwmarkten bieden een grote keuze aan vloeren voor buiten. Leef je uit! LEES MEER...

Houten Terras Vloer & Terrasplanken

Een terras aanleggen met hout heeft een warme uitstraling en nodigt uit om lekker buiten te gaan zitten, beetje chillen & loungen met vrienden. De houten tegel, plank of loopdekdeel is geimpregneerd en beschermd tegen weersinvloeden en vuil. Al dan niet te behandelen met een beits of olie en de houten vloerdelen hebben een geribbeld, U-profiel of een glad profiel tegen uitglijden. Een composiet terrasplank of tegel is super hout om te zien en gelijk gereed om te monteren. Composiet is een combinatie van houtvezels met een milieuvriendelijk thermoplastisch bindmiddel. Heerlijk om met je blote voeten op te lopen, omdat er geen plinters of scheuren zijn. Geen voorbehandeling en geen lakken nodig en schoonmaken met water of een hogedrukreiniger.

Kunstgras Grastapijt Buiten Tapijt

Kunstgras is de groeiende trend in tuinieren en kan 15 jaar meegaan!

Word je geleefd door je grasmat? Altijd weer dat onkruid en die kale plekken in het midden van de tuin?

Waarom leg je niet een altijd groen grastapijt ook wel kunstgras, die je niet hoeft te maaien, te sproeien of te bemesten. Hooguit te stofzuigen op het balkon of terras! Een grastapijt is lekker zacht, wordt wel heet en is in verhouding tot gras duur. Het kunstgras is vriendelijk voor spelende kinderen & enorm veel combinatie mogelijkheden met grastapijt tegels of vlonders en is tegenwoordig haast niet van echt gras te onderscheiden. Met de buiten tapijttegel kun je eenvoudig verschillende patronen in verschillende kleuren leggen.

Google+