Nieuwe IKEA Foto Kunst Poster Collectie

Nieuwe IKEA Foto Kunst Collectie

Limited IKEA Art Event – Nieuwe IKEA Kunst Poster Collectie – MEER Ikea.. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Vorig jaar scoorde IKEA wereldwijd een hit door kunst van straatartiesten voor iedereen bereikbaar te maken. Dit jaar komt het woonwarenhuis opnieuw met een limited postercollectie betaalbare en toegankelijke kunst.

De 11 posters van de limited IKEA ART EVENT 2016 collectie zijn gemaakt in samenwerking met elf Europese en Amerikaanse fotografen. Hun unieke en verrassende fotografische kunstwerken zijn vanaf nu in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de grootste openbare kunstgalerie ter wereld: IKEA.

Aandacht voor Plastic Afval in Zee
Mandy Barker is een Engelse fotograaf met een missie. Zij vraagt aandacht voor de vervuiling van de oceanen door plastic afval. Haar kunstwerk is een foto van aangespoeld plastic kinderspeelgoed op een inktzwarte achtergrond. De kleurige speelgoedfiguren zetten je aan het denken: zijn we wel goed bezig met onze planeet?

Denk Niet Wit, Denk Niet Zwart
De Franse Mathieu César was eerst kapper en brandweerman tot hij zich toelegde op modefotografie. Hij heeft al vele beroemdheden voor zijn camera gehad. Contrasten tussen zwart en wit spelen de hoofdrol in zijn werk. Het portret van een geblondeerde man in een middeleeuws harnas behoort tot zijn persoonlijke favorieten.

Limited IKEA Art Event – Nieuwe IKEA Kunst Poster Collectie van Nathalia Edenmont. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Smakelijk Surrealistisch
Fotograaf Bobby Doherty vergelijkt het maken van een goede foto met het bijten in een perfecte appel: “de geur, de smaak en het krakende geluid - het komt allemaal samen en dat voelt heerlijk”. Geen wonder dat de kunstenaar uit New York voornamelijk eten fotografeert. Maar dan wel op een kunstzinnige, surrealistische manier.

De Kracht van de Compositie
Het kostte Nathalia Edenmont bijna acht maanden om alle vlinders in haar kunstwerk ‘Force of Nature’ op de juiste plek te lijmen. De Oekraïense fotograaf die in Zweden woont kan urenlang bezig zijn met de juiste compositie. Ze kiest, zoals ze het zelf zegt, graag voor de moeilijke weg om tot een perfect eindresultaat te komen.

Schilderen met Licht
De Canadese Jill Greenberg laat haar schilderijen terugkomen in haar foto’s. Letterlijk, want ze fotografeert het schilderij als de verf nog nat is. Daardoor reflecteert het daglicht in haar werken. En dat levert een zeer kunstzinnig en verrassend effect op.

Een Foto met een Verhaal
Annika von Hausswolff uit Zweden is gefascineerd hoe je met fotografie een compleet verhaal kan vertellen zonder alles te laten zien. Haar werk voor de IKEA ART EVENT 2016 kunstcollectie laat zien dat communicatie via de telefoon in de afgelopen jaren sterk veranderd is. Hoe zou dit verhaal aflopen?

Licht en Tijd
De in New York geboren Tanya Long noemt zichzelf geen fotograaf, maar een kunstenares die met fotografie werkt. Ze woont en werkt in Eindhoven, waar ze moderne kunstwerken maakt door fotopapier voor korte tijd bloot te stellen aan gekleurd licht. Daarmee gaat Tanya terug naar de basis van de foto: licht en tijd.

Limited IKEA Art Event – Nieuwe IKEA Kunst Poster Collectie van Rankin. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Anna
Chad Moore kreeg tijdens een BMX-tour een fotocamera in zijn handen gedrukt. Sindsdien is de jonge Amerikaanse fotograaf verzot op fotografie waarin mensen de hoofdrol spelen. Zijn studio heet New York City, want Chad is vrijwel altijd buiten aan het werk. De dubbel belichte foto van zijn goede vriendin Anna op het strand is één van zijn favorieten.

Rokjesdag
De Tsjechische Bára Prášilová houdt van humor in haar werk, maar is tegelijkertijd zeer nauwkeurig. Dus toen de fotograaf niet de juiste rok voor haar IKEA ART EVENT 2016 poster kon vinden, kroop zij zelf achter de naaimachine. Door het model te laten springen en tegelijkertijd de touwtjes in de rok aan te trekken, kwam zij tot speelse, vrouwelijke resultaat.

Tijdloos Hart
De beroemde Britse fotograaf Rankin was begin jaren negentig één van de oprichters van het iconische magazine Dazed & Confused. Hij was zijn tijd ver vooruit toen hij van de bruine, leren bank op de redactie van het magazine een foto maakte waarop twee handen een hart vormen. Het leverde een tijdloos kunstwerk op.

Skuggis
Pascal Gindre, alias ®obin, heeft cartoons en kinderboeken geïllustreerd. Het was voor de in Frankrijk geboren kunstenaar dus een kleine stap om fotografie te integreren in zijn tekenkunst. Zijn ‘Skuggis’, oftewel cartooneske schaduwfiguren, laat hij het liefst op een subtiele en grappige manier terugkomen in natuurfoto’s. Bron: Ikea.nl

Google+