Ontwerper Jan des Bouvrie Geeft Interieur Advies!

Jan Des Bouvrie Interieur Advies 

Ontwerper Spreker Op Woonbeurs Amsterdam

Lezing & Interieur Advies van Interieurontwerper Jan des Bouvrie op Woonbeurs Amsterdam 2010 (DroomHome.nl) Jan des Bouvrie Nieuwste Collectie LEES MEER...

Op de Woonbeurs Amsterdam 2010 gaf interieurontwerper Jan des Bouvrie interieur advies en een lezing over de geweldige verandering in de huis inrichting van de afgelopen 50 jaar.

Jan des Bouvrie is op de woonbeurs 2010 vertegenwoordigd met wel twee stands.

Het stijlvolle Arsenaal huis & het sfeervolle Gamma huis ingericht in samenwerking met de betrokken Arsenaal design winkels en de bouwmarkt Gamma.

Jan des Bouvrie Interieur Werelden

Jan des Bouvrie Het Arsenaal & Gamma Stands op Woonbeurs Amsterdam 2010 (DroomHome.nl) Jan des Bouvrie Veranda in Het Arsenaal Huis LEES MEER...Jan des Bouvrie presenteert op de woonbeurs 2 werelden: Het Arsenaal huis en het Gamma huis. Twee totaal verschillende werelden in prijs en interieur. Voor elk wat wils!

De ontwerper roemt de Gamma voor het inrichtingsresultaat van het huis en haar goede prijzen. In zijn armen houdt hij zijn nieuwste Jan des Bouvrie boek 'Turn this house into a home' vast vol met architectuur en huizen. Het woonboek toont de stappen die Jan des Bouvrie in zijn carrière heeft gemaakt, van interior design naar architectuur

Anders Wonen In Nederland

Jan des Bouvrie maakt Situatie Tekening van 50 Jaar Terug Interieur & Inrichting van een Woning op de Woonbeurs Amsterdam 2010 (DroomHome.nl)Des Bouvrie probeert het wonen in Nederland anders te maken. Aan de hand van 2 tekeningen schetst hij de leefsituatie van 50 jaar geleden en hoe nu de huizen ingericht zijn.

50 Jaar Geleden

Vijftig jaar geleden had een huis een aparte keuken waardoor er geen directe communicatie mogelijk was met het gezin. Op de eerste tekening tekent Jan des Bouvrie ronde eethoeken, houten dressoir en een bankstel dat bestond uit massief eiken met donker leer dat je hele leven meeging. Een echt calvinistisch interieur passend in een inrichting van na de oorlog.

Huis Inrichting van Nu

Uitgaande van hetzelfde huis, maakt de ontwerper enkele veranderingen in de tekening. Hij tekent opnieuw de voordeur, gang en trap en maakt de deur naar de keuken dicht, haalt de keukenwand weg en plaatst openslaande deuren voor contact met de tuin.

TREND NU LEEFKEUKEN Het hart van het huis is de leefkeuken. In Nederland heeft zo'n 40% een open keuken in huis. In Duitsland is dat 3/4%.

Jan des Bouvrie maakt Situatie Tekening van een Modern Interieur & Inrichting van een Woning op de Woonbeurs Amsterdam 2010 (DroomHome.nl)De ontwerper tekent een kookblok met 3 krukken in de open ruimte. Het probleem is volgende Des Bouvrie dat we tegenwoordig te laat op staan. Snel eten en weer weg! Totaal geen sociaal contact op deze manier. We moeten met z'n allen vroeger opstaan, even samen koffiedrinken en met elkaar praten in de morgen. En de computer is een gereedschap, geen aanvulling op je leven. Gebruik de computer alleen voor informatie vergaring, dan krijg je een veel leuker gezinsleven.

Jan des Bouvrie tekent een grote tafel, belangrijk is dat er goed licht boven hangt. De haard wordt verschoven en de stoelen, bank en chaise longue worden rond de haard geplaatst.

Naast een veranda vergroot een pergola aan het huis het woon en werkgedeelte van de woning. Bouw een pergola van een paar houten kolommen met een dak, plaats er verwarming in en je gaat meer buiten zitten. Zolang je de pergola niet dichtmaakt heb je geen vergunning van de gemeente nodig. Maak gebruik van doeken of latten om de kou af te schermen.

Jan des Bouvrie Interieur Ontwerp Woonkamer in het Arsenaal Huis op de Woonbeurs 2010 Amsterdam LEES MEER... (DroomHome.nl)Verhuis In Je Eigen Huis!

Jan des Bouvrie's advies in deze huizen crisis tijd is: ga verhuizen in je eigen huis!

Maak je eigen huis leuker, want leuker wonen betekent meer woonplezier. Het huis is de enige veilige plek voor jouw gezin, maak deze plek meer leefbaar. Een huis waar weer liefde en aandacht in gestoken wordt verkoopt later ook beter. Zet op een dag al het interieur buiten en kijk wat je echt vindt vindt. Je zult zien dat de helft buiten blijft staan als bijzettafels en andere woonaccessoires. Zo creeer je ruimte voor iedereen die in de ruimte woont!

Jan des Bouvrie ~ Jan Wit

Jan des Bouvrie vertelt dat hij vroeger ook wel Jan Wit werd genaamd.

Bij zijn ontwerpen gaat hij uit van een witte omgeving aangevuld met kleur uit kunst, bloemen en mensen. Volgens des Bouvrie gaat het niet om het wit maar om het licht! Hij refereert aan de film The Blues Brothers waar er op een gegeven moment licht door de kerk valt en er gelijk een sterke positieve sfeer is. De Blues Brothers reageren met de kreet 'I see the light' en gaan daarna hun aparte danskunsten vertonen.

Positieve Invloed Woningmarkt Crisis

De mens kan zich nu goed orienteren op de interieur en woningmarkt.

Jan des Bouvrie Behang, Fauteuil, Booglamp, Boekenkast & Tapijt uit de Jan des Bouvrie Gamma Collectie op de Woonbeurs Amsterdam 2010 LEES MEER.... (DroomHome.nl)We gaan weer voor kwaliteit en laten het wegwerp interieur en meubels meer staan in de woonwinkels. Zelfs de kledingwinkel H&M trekt grote ontwerpers aan als Viktor & Rolf. Jan des Bouvrie ontwerpt zelf voor Gamma en we gaan voor een leefstijl, smaak willen we om ons heen hebben, maar ons vooral thuisvoelen in eigen huis!

Gezin & Interieur

Wist U dat kinderen al op 3/4 jaar smaak krijgen/creeeren en dat de mannen en vrouwen samen het interieur bepalen in Nederland? Vroeger kwam de vrouw door de week de meubels en de stoffen uitzoeken en dan kwam de man op zaterdag praten over het geld.

Volgens interieurontwerper Jan des Bouvrie is Nederland een vooruitstrevend land op woon en interieur gebied, met buitengewoon internationaal succesvolle ontwerpers. En daar mogen we best trots op zijn!

Lezing: Jan des Bouvrie 25 September 2010, Woontheater Woonbeurs Amsterdam

Google+