Je Huis Wordt Te Klein! Wat Nu?

Je Huis Wordt Te Klein! Wat Nu?

Je Huis Wordt te Klein: Tips voor Opruimen & Weggooien, Opslagruimte Huren tot Verhuizen Ideeën (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

De woontopic van het jaar is toch wel de tiny houses. Op de verschillende woonbeurzen stond er een prachtige kleine woning waar alles in zit om in te kunnen wonen en dan op zo’n 25/30m2. Over minimalisme gesproken: in de slim ingerichte ruimtes is alleen plaats voor het hoogstnodige, maar daar valt altijd een mouw aan te passen.

Heb jij dat nou ook: wordt het huis te klein of heb je gewoon te veel spullen? Dan kun je 3 dingen doen: opruimen en weggooien, verhuizen of opslagruimte huren.

Interieurontwerper Jan des Bouvrie’s advies is: ‘Zet op een dag al het interieur buiten en kijk wat je echt vindt. Je zult zien dat de helft buiten blijft staan’. Nou lukt dit natuurlijk niet bij iedereen en zeker niet als we het hebben over skiboxen, wijncollecties, kerstverlichting, gereedschap en spullen van de kinderen. Verhuizen is ook wel een heel grote stap en zeker met de hoge huizenprijzen van nu en krapte in de woningmarkt. Nee, dan is opslagruimte huren wel heel erg handig. Voor tijdelijk of voor langere termijn om jouw ‘tiny house’ een beetje te ontzien.

Je Huis Wordt te Klein: Tips voor Opruimen & Weggooien, Opslagruimte Huren tot Verhuizen Ideeën (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Opruimen & Weggooien
Mensen die hun huis vol hebben, zijn meestal ook slecht in weggooien. Ik hou zelf helemaal niet van weggooien. Zolang de spullen niet kapot zijn kunnen ze nog altijd een tweede kans krijgen bij een kringloop of Leger des Heils. Begin met het opruimen bij de grote spullen in huis als de kasten en bedden en werk zo naar de kleine items toe. Anders raak je snel afgeleid door sentimentale spulletjes en post. Een ander foefje om de kasten minder te laten uitpuilen is dat na aankoop van bijvoorbeeld een nieuw paar schoenen, een ander paar naar een goed doel gaat.

Je Huis Wordt te Klein: Opslagruimte Huren Tips (Foto BartBoxx  op DroomHome.nl)

Opslagruimte Huren
Ik heb me een beetje verdiept in het huren van opslagruimte en zag dat het al vanaf  1 kubieke meter mogelijk is. Mocht je later meer of minder ruimte nodig hebben, dan stap je over op een grotere of kleinere opslagbox. Voor verzamelingen en archieven is het ook van belang dat de opslag vorst- en vochtvrij is en goed beveiligd is door een camerasysteem. Goed geregeld! 

Google+