Pixel Cabinet, Design Pascal Smelik

Pixel Cabinet, Design Kast van Pascal Smelik

Design Kast 'Pixel Cabinet', Ontwerp Pascal Smelik - MEER Design... (Foto Pixel cabinet van Pascal Smelik  op DroomHome.nl)
In de virtuele wereld worden beelden opgebouwd uit pixels. Wat als deze pixels de echte wereld in konden worden gebracht? Hoe zou een ontwerper het digitale tijdperk in zijn designs verwerken?

De Nederlandse ontwerper Pascal Smelik gebruikt wat hij de “onbekende factor” noemt om het enthousiasme voor nieuwe en onverwachte mogelijkheden terug te brengen in het ontwerpproces. Met de “Pixel Cabinet”smelt Pascal de virtuele en echte wereld samen. Door houten panelen en pixels samen te voegen in het ontwerp van de kast, vormt dit item een samensmelting van ambacht en de toenadering van het virtuele door de designer in een item.

“Tegenwoordig is design zo gepland. Alles wordt met de computer ontworpen en het resultaat wijkt niet af van de tekening.”- Pascal Als afgestudeerde van de Amsterdam School of Arts heeft Pascal eerder al de aandacht getrokken met een serie producten van kaarsvet. Deze “Kaarsrecht” serie laten zijn voorkeur voor intrigerende en dynamische ontwerpen zien. Zijn nominaties voor de “Piet Bakker Award” en de “Talent 2009 Design Awards” hebben hem aangemoedigd zijn eigen studio te openen in Amsterdam en om door te gaan met zijn zoektocht naar nieuwe materialen die hij kan verwerken in producten zoals we die nu kennen. Pascal gelooft dat het creatie proces elke keer uniek moet zijn, zelfs als dat betekent dat er fouten in komen.

De “Pixel Cabinet” is een item dat is geïnspireerd op constructies in de digitale wereld maar dan vertaald naar een echt object dat laat zien hoe deze twee werelden samen bestaan. Meer informatie: Pascalsmelik.com

Google+