Ramen Automatisch Openen & Luchten

Zorgeloos Automatisch Luchten van Ramen

Automatisch Ramen Openen & Luchten is Gezond! Zorgt voor Regelmaat en Zorgeloosheid! (Foto Velux Integra Ramen  op DroomHome.nl)

De herfst staat voor de deur. Een tijd waarin we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen. Dan is het essentieel dat het binnenklimaat prettig en gezond is.

Drie of vier keer per dag vijf à tien minuten effectief luchten helpt ongezonde warme, vochtige lucht uit huis te verdrijven. Onderzoek toont echter aan dat we nog steeds vergeten om dagelijks onze ramen te openen. Vooraf programmeerbare ramen kunnen helpen om voldoende frisse lucht binnen te krijgen, zonder er de hele dag bij stil te hoeven staan.

Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van alle Europeanen in de winter de lucht in hun huis niet dagelijks ververst. En dat terwijl onze gezondheid wordt beïnvloed door de hoeveelheid frisse lucht die we in onze huizen binnenlaten. ”Warme, muffe lucht kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en zorgen voor minder energie. Aangezien we gemiddeld 80 tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen zou een gezonder binnenklimaat een hogere prioriteit moeten krijgen als onderdeel van een gezonde levensstijl dan het op dit moment heeft. Er kan al veel worden bereikt door trek te creëren, waarmee de muffe lucht in huis snel en adequaat wordt vervangen", aldus Michel Sombroek algemeen directeur van VELUX Nederland.

Het is een bekend feit dat frisse lucht belangrijk is voor onze algemene gezondheid. Maar onderzoek toont aan dat we nog steeds vergeten om dagelijks onze ramen te openen. Ons binnenklimaat wordt echter bepaald door alles wat we thuis doen. Wanneer we gezellig een kaarsje aansteken, ’s avonds eten koken, onze was te drogen hangen, de radiator aanzetten of andere routineacties doen, neemt de noodzaak toe om ongezonde deeltjes en vocht te laten verdwijnen.

Automatisch verversen van lucht
Regelmatig luchten zou daarom een natuurlijke activiteit moeten zijn die we dagelijks meerdere keren herhalen. Het advies is om kort en krachtig te luchten door drie of vier keer per dag even vijf à tien minuten ramen open te zetten. Voor sommige mensen moeilijk om in hun dagelijkse routines mee te nemen. VELUX INTEGRA® producten kunnen hierbij helpen en werk uit handen nemen.

Automatisch Ramen Openen & Luchten is Gezond! Ramen Openen tijdens Koken in de Keuken! (Foto Velux Integra Ramen  op DroomHome.nl)

"Door VELUX INTEGRA® dakramen te plaatsen hoeft u niet te onthouden dat u moet luchten. Het geïntegreerde programmeerbare besturingssysteem doet dit automatisch voor u. De dakramen gaan automatisch open en dicht en creëren daardoor trek in het hele huis, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat,” aldus Michel Sombroek. Met een paar eenvoudige maar doeltreffende maatregelen zorgt u voor een optimaal binnenklimaat. Met het automatiseringssysteem VELUX INTEGRA® is het mogelijk om vooraf in te stellen dat het dakraam automatisch opent en zo frisse lucht binnenlaat op het moment dat iemand thuiskomt na een dag werken of begint met koken. Zo worden vochtige en ongezonde deeltjes in de lucht voorkomen. Informatie: Velux.nl/integra 

Google+