5 Redenen om je Huis Schoon te Houden

5 Redenen om je Huis Schoon te Houden

Schoonmaken & Opruimen Tips: 5 Redenen om je Huis Schoon te Maken. (Foto 123rf.com Vloer Stofzuigen  op DroomHome.nl)

Ben jij schoonmaker van de maand of heb je er totaal geen oog voor: waarom zou je eigenlijk het huis schoonmaken? Dat kan om uitlopende redenen zijn die je niet zou verwachten. Hier wat schoonmaak tips en tricks.

1) Behoud van Vloeren en Houtwerk
Of het nu tapijt, laminaat, houten vloeren, stenen- of tegelvloeren zijn: de meeste vloeren moet je zeker  1 keer in de week zuigen om al het stof en kruimels te verwijderen. Voor een parketvloer heb je zelfs een speciale parketborstel om het hout niet te beschadigen. Bij de keuze van een stofzuiger bij Stofzuiger Voordeel kijk je naar de zuigkracht, gewicht, herrie, energieklasse  en snoerlengte. Neem daarna de harde vloeren en deurposten af met een zacht schoonmaakmiddel als groene zeep om ingevreten schoonmaaksporen te voorkomen.

2) Allergieën
In tegenstelling tot wat vaak gedacht word bij huismijt en honden- en kattenharen allergieën: er zweven 50% minder fijne stofdeeltjes rond in ruimtes met zachte vloerbedekking als tapijt, dan bij een laminaat en vinylvloer. Plan de stofzuig ronde als de allergische persoon van huis is.

3) Buitenkant Huis Schoon Houden
Naast binnen moet ook het huis buiten schoongemaakt worden door al het zand en stof van de kozijnen en ramen te verwijderen. Aangekoekt vuil beschadigd de lak, waardoor het huis jaren eerder geverfd moet worden. Een schoon huis heeft een positieve uitstraling en dat is belangrijk naar de buren toe en iedereen die langs komt.

4) Opgeruimd Huis = Opgeruimd Gevoel
Iedereen in het huis is meer relaxed en gelukkig als het huis schoon en opgeruimd is. Door het weghalen van stof, vlekken en losse rommel creëer je een meer comfortabele sfeer in huis. STRESS! Vrouwen raken trouwens meer gestrestst van rotzooi dan mannen. Een andere belangrijk reden om eens heerlijk goed schoon te maken is, dat je gelijk resultaat hebt wat je vaak niet in werk ziet.

5) Besparen op Rommel
Een manier om te voorkomen dat het huis telkens opnieuw een rommeltje wordt is bij elke aankoop jezelf eerst af te vragen: wil ik dit item wel schoonmaken en telkens opnieuw opbergen in huis?

Google+