7 Supersnelle & Stress-Loze Schoonmaaktips

7 Supersnelle & Stress-Loze Schoonmaaktips

7 Supersnelle & Stress-Loze Schoonmaaktips – Van Schoonmaakplan, Stoffen, Ramen Zemen, Stofzuigen, Dweilen tot Schoonmaakworkout. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Wij zijn gek op tips en zeker als het handige hints zijn om het huis in no time schoon te maken én makkelijk schoon te houden. Het wordt snel leuk als jij en ook de rest van de familie, al tijdens het soppen, stoffen en zuigen een super resultaat ziet. Heb je de spons, trekker, stofzuiger en ragebol al bij de hand? Dan ben je helemaal klaar voor de volgende stress-loze schoonmaak tips.

1 - Behapbare Schoonmaakklusjes
Waar moet je beginnen? Verdeel de schoonmaakwerkzaamheden op in behapbare onderdelen waardoor de totale schoonmaak niet als een enorm karwei op je afkomt. Het tweede voordeel is dat door de overzichtelijkheid je niet twee keer hetzelfde stuk onder handen neemt.

2 - Geen Schoenen In Huis Dragen
Wat niet vuil wordt, hoef je ook niet schoon te maken! In vele landen is het al een gewoonte, maar door het uitdoen van schoenen bij de deur loop je het vuil van buiten niet naar binnen. Ook de benedenburen maak je reuzeblij met het lopen op sloffen en sokken.

3 - Schoonmaken van boven naar beneden
Bij een flinke schoonmaak werk je van boven naar beneden zodat het stof en het vuil niet valt op iets wat je zojuist hebt gesopt. Geen dubbel werk!

Geluk is … een schoon en georganiseerd huis!

4 - Stof-Lol Met Je Ragebol
Ga de spinnenraggen aan de plafonds en muren simpel te lijf met een ragebol met uitschuifbare telescoopsteel.

5 - Ramen Zemen
Snel en streeploos de ramen wassen doe je met een sopje van water en afwasmiddel. De ramen helemaal insoppen en herhaal het nog een keer met schoon water. Maak overlappende banen met de raamtrekker en veeg ondertussen de trekker af met een zeem. Vergeet de kozijnen niet schoon te maken met een microvezeldoek.

6 - Speedy Stofzuigen & Moppen
Met de grootste oppervlakte is de schoonmaak van de vloeren de klus die het meeste resultaat oplevert en flinke voldoening geeft.
Lengte … is wel belangrijk bij de aankoop van een nieuwe stofzuiger wat betreft de lengte van het snoer. Er zijn al stofzuigers met een snoer van 13,5 meter lang. Het is natuurlijk geweldig als je in een appartement of per verdieping niet steeds op zoek moet naar een stopcontact. Een snoerloze steelzuiger is, tot 30 minuten stofzuigen aan een stuk, eventueel een optie. Let bij de stofzuiger ook op of de borstel geschikt is voor jouw vloer, het motorvermogen, energieklasse en de hoeveelheid geluid dat er geproduceerd wordt. Na het zuigen kan de vloer gedweild worden om de vlekken te verwijderen en neem het af met een droge doek.

7 - Klinkt Als Muziek In Je Oren
Schoonmaken kan niet alleen verfrissend zijn voor je huis maar ook voor je geest. Zet tijdens de sop en stofklusjes muziek op die past bij jouw ‘mood’ voor dat moment. Rustige relax-muziek voor de schoonmaak als meditatieve bezigheid of uptempo songs voor de stevige schoonmaak-workout!

Google+