Hoe Ziet De Ideale Waskamer Eruit?

Hoe Ziet De Ideale Waskamer Eruit?

Hoe Ziet de Ideale Waskamer Eruit? Handige Washok en Wasruimte Tips! (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

In vele woningen is een verdwaalde kast als washok ingericht, waar net de wasmachine en droger in kunnen staan en dan ook nog boven op elkaar. Wat zou het toch fijn zijn om een ruimte in huis helemaal in te richten als de perfecte waskamer, waar je op je gemak de was kunt sorteren, wassen, drogen, opvouwen en vergeet niet de finishing touch: strijken. Al het wasgoed blijft dan op 1 plaats en als je de deur dicht doet, ziet niemand er wat van.

Bij de vraag: 'welke ruimte kiezen we voor de waskamer?' is het belangrijk om rekening te houden met het lawaai dat de wasmachine en droger kunnen maken. Wil je overdag wassen in de buurt van de babykamer dan is het een goed idee om te achterhalen hoeveel decibels de machines produceren. Een tip is om een wasmachine lekbak te plaatsen onder het apparaat ter voorkoming van wateroverlast bij een onverwachte lekkage. Ook aan te raden is een anti-trillingsmat onder de beide machines te leggen om het denderen te beperken. Vooral in woningen met houten vloeren zijn de onderburen je dankbaar. Naast dat er een afvoer voor de waterslang van de wasmachine en eventueel droger aanwezig moet zijn, is ventilatie zeer belangrijk in deze vochtige ruimte. Veel waterdamp komt er vrij met het draaien van de vele was- en droogbeurten. Met het installeren van de juiste badkamerventilatie wordt het vocht goed afgevoerd en zal de kleding niet muffig gaan ruiken.

Sommige kledingstukken stop je liever niet in de droger. Na een speciaal wasprogramma gedraaid te hebben hang je dat delicate jurkje of zijden overhemd graag te drogen op een droogrek. Op Massamarkt.nl kun je kiezen uit verschillende soorten droogrekken van bekende huishoudmerken. Er zijn handige hangende droogrekken voor aan de wand, de bekende waslijn van de ene kant naar de andere kant van de muur tot de vrij op de grond staande rekken met of zonder wieltjes. Bij een beperkte wasruimte werkt een wanddroogrek natuurlijk perfect.

De ideale waskamer kan niet zonder goed georganiseerde planken met manden waar slim wasmiddelen, vlekkenverwijderaars, lingerie-wasbollen en de wasknijpers voor het droogrek in opgeborgen kunnen worden. Ook voor het sorteren op gezinslid is het makkelijk als de schone (sokken en ondergoed) was een eigen plekje op de planken krijgt.

Voor het verzamelen van het wasgoed gebruik je een hoge wasmand met deksel. Als je de was uit de machine moet halen is een lage wasmand wel erg makkelijk, zodat de net gewassen kledingstukken niet op de grond kunnen vallen. Door de enorme keuze is er altijd een wasmand die past bij de woonstijl van jouw huis!

Google+