Kinderen en een Opgeruimd Huis

Kinderen en een opgeruimd huis

Als je zelf kinderen hebt, dan weet je: rommel ligt overal. Iedere ouder weet hoe moeilijk het is om het huis georganiseerd te houden met één of meerdere drukte makertjes in huis, die hun spullen vaak laten vallen waar ze op dat moment staan.

Flickr We´re moving!

David Goehring CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Speelgoed, waarvan je soms niet eens meer wist dat je het had, vind je op de gekste plekken terug. Maar o wee als het favoriete speeltje zoekraakt in de chaos! Hier geven we een aantal tips voor hoe je je interieur op orde houdt met kinderen in huis.

Opbergboxen

Eén van de meest praktische opbergoplossingen voor de ladingen speelgoed in huis zijn opbergdozen.

Hoeveel rommel je kind ook maakt, met een opbergdoos is alles snel weer uit het zicht geruimd. Voor al het speelgoed dat in de slaapkamer van je kinderen ligt, kun je vrolijke opbergdozen kopen. Al eerder lieten we in een artikel beestachtig leuke opbergdozen zien, die een decoratieve draai geven aan de kinderkamer. Wanneer je opbergboxen koopt is het belangrijk om te letten op de maat. Sommigen passen precies in de kast, anderen passen bijvoorbeeld makkelijk onder het bed. Een breed scala aan leuke opbergdozen kun je vinden op deze site.

Creatief opruimen

Naast dozen zijn er natuurlijk tal van andere manieren om speelgoed op te bergen.

Een magneetstrip is bijvoorbeeld handig om speelgoedautootjes aan op te hangen en knuffels kunnen in een kleurig net worden gestopt. Deze creatieve opbergmethoden stimuleren veel kinderen om alles weer op te ruimen als ze zijn uitgespeeld. Een andere methode om opruimen leuker te maken is om bijvoorbeeld een netje boven een emmer te hangen. Ieder opgeruimd stuk speelgoed voelt als scoren! Natuurlijk is het in alle gevallen van belang om ook goede afspraken met je kind te maken over de opruimregels.

Er mag ook wel eens iets weg!

Door de jaren heen verzamelt je kind waarschijnlijk heel wat speelgoed.

Tussen dit speelgoed zitten vaak een aantal favoriete stukken, maar er zijn ook een hoop dingen waar praktisch nooit mee gespeeld wordt. Om het aantal stukken speelgoed in huis overzichtelijk te houden is het slim om eens in de zoveel tijd eens grondig de bezem door de collectie te halen. Je kunt je kind hier bij betrekken, maar reken in dat geval op een hoop discussie bij ieder stuk speelgoed. Een andere methode is om speelgoed waar je kind al een tijd niet mee heeft gespeeld een poosje op te bergen. Heeft hij of zij er na een periode van een aantal maanden niet naar gevraagd, doneer het dan aan een goed doel of breng het naar de kringloop.

Google+