Verhuizen? Verkoop de dingen die je niet meer nodig bent

Verhuizen? Verkoop de dingen die je niet meer nodig bent

Verhuizen? Spullen verkopen! (Foto: RDNE Stock Project, Pexels  op DroomHome.nl) 

Zodra je ervoor kiest om te verhuizen, is het een goed moment om te kijken naar de spullen die je allemaal bezit. Dit is een goed moment om eens kritisch te kijken naar wat je allemaal wil houden en wat eventueel weg kan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de spullen die je niet meer gebruikt verkopen. Hieronder bespreken we de stappen die je moet doorlopen als je je spullen gaat verkopen.

Selecteer de items

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je kritisch gaat kijken wat wel en niet weg kan. Ga dus door je bezittingen heen en kies de items die je wilt gaan verkopen. Dit kunnen verschillende producten zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan meubels, kleding, elektronica enzovoort.

Goede foto’s en beschrijving

Om je spullen te verkopen heb je natuurlijk goede foto’s nodig. Er zijn een aantal factoren die meespelen aan de kwaliteit van de foto’s. Het licht moet goed zijn, je moet de juiste hoek gebruiken, een goede camera en een goede achtergrond. Op deze manier kan een potentiële klant precies zien in wat voor staat het product is. Het is erg belangrijk dat je potentiële kopers een realistisch beeld geeft van de producten, dit zorgt namelijk voor een stukje vertrouwen.

Daarna is het natuurlijk belangrijk dat je de producten online gaat zetten. Hierbij moet natuurlijk wel een nauwkeurige product omschrijving. Schrijf dus een gedetailleerde beschrijving van elk item dat je verkoopt. Licht hierin uit wat er eventueel mis is met het item, of wat het item juist zo interessant maakt.

In gesprek gaan met de potentiële klant

Vaak krijg je al best snel een berichtje van een geïnteresseerde klant. Het is dan de bedoeling om op een klantvriendelijke manier om te gaan met deze persoon. Reageer snel op hem of haar en beantwoord op alle vragen die ze hebben.

Pakketje inpakken en opsturen

Zodra je een item verkocht hebt is het natuurlijk de bedoeling dat je het op een fatsoenlijke manier inpakt. Beschik jij niet over een goed doos(je) dan is het belangrijk om een kijkje te nemen bij dozenmagazijn.nl. Zodra je een goede doos hebt gevonden kun je de adresgegevens hierop schrijven en inleveren bij een post punt. Houd contact met de klant en vraag om een berichtje als het aangekomen is. Op deze manier verkoop je dus een item en geef je de klant ook een stukje vertrouwen.


De beste internet kopen & verkopen tips!

 

Google+