Keuken Schoonmaak Tips & Ideeën

KEUKEN SCHOONMAAK

Keuken Schoonmaak Tips & Ideeen – Snelle Keuken Schoonmaken Workshop – MEER Keuken Inspiratie… (Foto 123rf.com op DroomHome.nl)

De keuken is het hart van het huis, waar veel tijd wordt doorgebracht met lekker koken, het bespreken van de gezellige bezigheden of voor een spannend spelletje op de keukentafel, een bordspelletje! Hygiene is belangrijk in de keuken, maar je moet er wel in kunnen blijven leven!

Rommel, Stof & Vetvlekken

 • Maak eerst ruimte in de keuken door de afwas te doen en spullen die niet in de keuken thuishoren weg te bergen.
 • Stof de plafonds, hoeken, muren en bekijk of de muren gewassen moeten worden. Vetvlekken en spatten van het bereiden van het eten kunnen ongemerkt hun weg vinden, maar ook luchtroosters kunnen aankoeken

Accessoires

 • Stof en maak kunst & foto’s aan de muur schoon. Wees voorzichtig en spuit geen schoonmaakmiddel op de frame. Het vocht kan achter het glas komen. Gebruik de plumeau anders heeft een licht vochtige doek dan de voorkeur.
 • Haal de gordijnen, vitrage, blinds en luxaflex van het raam en was/clean ze volgens gebruikersvoorschrift. Voorkom zo dat gordijnen gaan krimpen. Zuig de ramen en was de ramen plus kozijnen. Opruimen & organiseren accessoires...

Koelkast & Fornuis

 • Zet de oven eerst in de ovenreiniger en maak dan de koelkast schoon.
 • Ruim de koelkast leeg. Gooi eten wat over de datum is weg en zo ook met potjes en flesjes die je toch niet gebruikt. Was de losse laden, eierrekjes, etc. in een lekker sopje. Werk van boven naar beneden en kijk uit met glazen platen. Laat de keukendeur open om niet bedwelmd te raken.
 • Wil je onder de koelkast zuigen voor de stofnesten, kijk uit met het beschadigen van de vloer en zet de koelkast uit.
  Haal de losse knoppen en branders van het fornuis en zuig de losse kruimels op. Volg de instructies van de fabrikant voor het schoonmaken van de kookplaat en oven, om krassen en dergelijke te voorkomen.
KEUKEN SCHOONMAAK BENODIGDHEDEN -
Schoonmaakmiddelen
Afwasmiddel
Ovenreiniger
Emmer met sponzen
Schoonmaakdoeken
Trap
Plumeau (lange steel)
Mop & dweil
Stofzuiger met verschillende mondjes

Keukenapparatuur

 • Nu worden de andere keukenapparaten en inbouwapparatuur zoals de combimagnetron, broodrooster, koel-vriescombinatie, espresso apparaat, blender en  waterkoker aangepakt met een natte doek. Haal de keukenapparatuur eerst uit het stopcontact.
 • Een aangekoekte magnetron kan door er een glas water in te laten koken makkelijker losweken. Een stinkende magnetron is op te lossen door water met citroensap te laten koken.

Keukenkasten

 • Haal de keukenkastjes en laden leeg en gooi spullen die je nooit gebruikt gewoon weg. Zo ook niet passende deksels. Sop de binnen en buitenkanten van de kastjes en reorganiseer ze naar je zin. Inspecteer het bestek in de lades en misschien is een nieuwe bestek lade inrichting een idee. Doe eens iets anders!
 • Haal de vaatwasser leeg en probeer azijn of soda toe te voegen voordat het zijn volgende ronde gaat draaien. Maak de voedsel verzamelplaats schoon.

Werkbladen Keuken

 • Maak je aanrechtblad goed schoon, zo ook de hoeken & naden en de gootsteen. Elk keukenblad heeft een andere aanpak nodig, volg instructies van de fabrikant. Een kunststof werkblad kan beter tegen vocht dan houten of poreus stenen werkbladen. De nieuwste trend zijn de hard glazen aanrechtbladen, die goed tegen een stootje en water kunnen.

Mop till you drop!

 • Zuig en mop de keukenvloer. Beste manier is trouwens, ja dames, om op handen en voeten de vloer te dweilen. Zo heb je meer kracht voor een beter resultaat. Tenzij je een handig vloerwrijf apparaat aan het werk zet. Een houten vloer niet te vochtig maken. De laatste loodjes wegen het zwaarst.

Your Time!

 • Verwen jezelf & de familie met een uitgebreid thuisbezorgd diner zodat je in ieder geval nog 1 avond van de smetteloze keuken mag genieten!!
Google+