Zo maak je je keuken glanzend schoon

Zo maak je je keuken glanzend schoon

Keuken schoonmaken tips – Schoonmaken als een professioneel schoonmaakbedrijf (Foto: Tima Miroshnichenko, Pexels  op DroomHome.nl)

Keuken schoonmaken, maar heb je wat tips nodig? Ga altijd stap voor stap te werk en ben grondig. Je wilt dat elk hoekje en elk oppervlak echt schoon wordt. Tegelijkertijd wil je ook snel klaar zijn en een mooie, schone keuken hebben. In dit artikel vertellen we je hoe je je keuken kunt schoonmaken als een professioneel schoonmaakbedrijf. We laten je zien hoe je verschillende oppervlakken het beste kunt schoonmaken en hoe vaak je dit zou moeten doen. Lees verder!

Maak het aanrecht schoon

Om je keuken goed te organiseren en schoon te maken, moet je eerst alle aanrecht leegmaken en opruimen. Dit is de allereerste en belangrijkste stap. Het is bijna onmogelijk om een keuken schoon te maken als er spullen en rommel op het aanrecht liggen. Hoewel dit aanvankelijk wat tijd kan kosten, is het absoluut noodzakelijk. Haal alles weg wat niet op de aanrechtbladen hoort en berg het op waar het hoort, of dat nu in de koelkast, kasten, laden, of ergens anders is. Hierdoor krijg je een opgeruimde en schone keuken waarin je efficiënt kunt werken.

Maak de kleine apparaten schoon

Het is belangrijk om ook je kleine keukenapparaten niet te vergeten bij het schoonmaken. Nadat je andere delen van de keuken hebt aangepakt, is het een goed moment om je magnetron, broodrooster, waterkoker en koffiezetapparaat een opfrisbeurt te geven. Begin met het verwijderen van kruimels uit je broodrooster en geef je koffiezetapparaat een reinigingsbeurt met azijn. Voor specifieke soorten koffiezetapparaten, zoals koffiepadmachines, espressomachines en percolators, zijn er handleidingen beschikbaar om ze schoon te maken. En moet je een koffievlek verwijderen? Daar zijn speciale middeltjes voor. Je kunt natuurlijke producten zoals azijn gebruiken om vuil en vastgekoekt voedsel in de magnetron te verwijderen. Eindig door de buitenkant van elk klein apparaat schoon te maken met een vochtige microvezeldoek en een allesreiniger of witte azijn, maar wees voorzichtig met roestvrijstalen apparaten om hun glans te behouden.

Maak de gootsteen schoon

Nadat je klaar bent met de afwas, is het een goed idee om snel de gootsteen schoon te maken. Gebruik gewoon een spons en wat warm water met afwasmiddel om de gootsteen schoon te schrobben. Je hoeft geen uitgebreide schoonmaak te doen, omdat de gootsteen niet snel vies zal worden na de afwas. Zorg ervoor dat je een sopje maakt in een schone gootsteen, gevuld met warm water en de juiste hoeveelheid afwasmiddel. Dit sopje kan ook handig zijn om schoonmaakspullen af te spoelen indien nodig, naast het schoonmaken van andere delen van de keuken.

Keuken schoonmaken quote: ‘This house was clean yesterday – We’re sorry you missed it!’ Foto: Jonathan Francisca, Unsplash  op DroomHome.nl)

Maak het fornuis en de oven schoon

Een belangrijk onderdeel van het schoonmaken van de keuken is het grondig reinigen van het fornuis en de oven. Vooral het fornuis kan behoorlijk vies worden door voedselvlekken en hardnekkige olie, vooral in keukens waar vaak wordt gekookt. Bij het schoonmaken van een gasfornuis is het handig om een schone, droge handdoek te gebruiken en kruimels op de vloer te laten vallen om ze later gemakkelijker op te ruimen. Vervang de handdoek na gebruik om te voorkomen dat de olie zich verspreidt naar andere oppervlakken. Voor roestvrijstalen en glazen kookplaten zijn er specifieke reinigingsmethoden beschikbaar. Na het reinigen van de bovenkant van de oven, is het aan te raden om de voorkant van de oven te reinigen met verdund afwasmiddel, allesreiniger, baking soda of witte azijn, inclusief het schoonmaken van het display en de knoppen met zeepwater. Met deze tips kom jij al een heel eind!


De beste tips voor schoonmaken, huishouden, opruimen & opbergen in huis!

Google+