Goed Opstaan? - Goed Slapen!

Goed Opstaan? - Goed Slapen!

Onderzoek: Goed Opstaan door Goed Slapen - Velux Verduisterende Gordijnen in de Slaapkamer - MEER Slaapkamer & Slapen Tips... (Foto velux  op DroomHome.nl)

Volgens een onderzoek onder huiseigenaren in heel Europa is een goede nachtrust één van de belangrijkste factoren van een gezond leven.

Een volledig verduisterde slaapkamer is essentieel voor een goede nachtrust en helpt om ‘s ochtends weer fit op te staan. In de zomer kan de benodigde duisternis door de lange dagen echter een uitdaging vormen.

Slaap is van wezenlijk belang voor het welzijn van mensen. ’s Nachts herstelt het brein zich en worden ervaringen verwerkt om zich voor te bereiden op een nieuwe dag. Voldoende slaap op de juiste momenten draagt daarom bij aan een goede mentale en fysieke gezondheid. Om voldoende nachtrust te krijgen is een donkere kamer essentieel, maar soms moeilijk te realiseren. In de stad is ook ’s nachts veel kunstverlichting die de lucht verlicht en met de lange zomerdagen is het lastig om op tijd de slaap te vatten.

Volledig verduisterende plisségordijnen bieden één van de meest effectieve oplossingen om uw slaapkamer geheel te verduisteren. “Als er gevraagd wordt wat typerend is voor een gezonde levensstijl, is een goede nachtrust één van de eerste dingen waar mensen aan denken. Daarom hebben wij een nieuw plisségordijn voor dakramen ontwikkeld die zorgt voor volledige verduistering. Dit zal kinderen helpen om goed te slapen en voorbereid te zijn op de volgende, actieve dag op school,’ vertelt Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland.

Elegant ontwerp en hoog comfort binnenshuis
De nieuwe VELUX verduisterende plisségordijnen combineren comfort met elegantie. De stoffen zijn gemaakt als dubbele plissé en worden geleverd in twaalf verschillende kleuren, zodat er een passende kleur is voor iedere kamer. “Verduisterende gordijnen hoeven echt niet zwart te zijn, zelfs de lichte kleuren van deze plisségordijnen zorgen voor een volledig verduisterend effect,” legt Michel Sombroek uit.

Los van het seizoen of het tijdstip van de dag helpen de nieuwe verduisterende plisségordijnen het wooncomfort te verhogen en creëren ze een elegante en prettige omgeving. De plisségordijnen zijn eenvoudig zelf te monteren en kunnen afhankelijk van de behoefte en het tijdstip van de dag op iedere gewenste positie in het dakraam worden stopgezet.

Feiten: Een goede nachtrust is de belangrijkste gezondheidsfactor

  • In de ogen van Europeanen is de thuisomgeving van primair belang voor een gezond leven.
  • Europese burgers werd gevraagd om waardes toe te kennen aan negen gezondheidsfactoren: drie van de vier hoogst gewaardeerde factoren hadden een directe relatie met de thuisomgeving: goed slapen, voldoende frisse lucht en genoeg daglicht.
  • De Healthy Homes Barometer is een jaarlijks onderzoek naar de houding en het gedrag van Europese burgers ten aanzien van wooncomfort, energieverbruik en milieu impact.
  • Het onderzoek is geïnitieerd door de VELUX Groep, uitgevoerd door onafhankelijke adviesbureaus en academisch begeleid door Prof. Dr. h.c. Bernd Wegener van de Humboldt Universiteit uit Berlijn. Informatie onderzoek: Velux.nl/hhb2016
Google+