Slaapkamer Trends | JANTAMINIAU Ontwerpt Voor Beddenfabrikant Auping

JANTAMINIAU Ontwerpt Voor Beddenfabrikant Auping

Slaapkamer Trends: JANTAMINIAU Ontwerpt voor Auping! MEER Slaapkamers… (Foto JANTAMINIAU, Auping  op DroomHome.nl)
Koninklijke Auping bv kondigt een meerjarige samenwerking met JANTAMINIAU aan.

Nederlands vakmanschap, tijdloos design en duurzame kwaliteit zijn pijlers voor JANTAMINIAU en sluiten naadloos aan op de visie van Auping. Na de aankondiging gaat Jan Taminiau in de komende maanden aan de slag met de vele kwaliteitsstoffen en materialen die Auping rijk is en past deze duurzaam toe in ontwerpen die vervaardigd worden in het Auping naaiatelier in Deventer. Daarmee treedt JANTAMINIAU in het slaapdomein van veel Nederlanders die ook tijdens hun nachtrust omgeven willen zijn door design.

Video: The Sleeping beauty. Jan Taminiau laat voor dit conceptuele ontwerp zijn inspiratie uit het vakmanschap en de historie van Auping samensmelten met referenties uit eigen historie: spelen met het spanningsveld tussen 2D en 3D. Taminiau liet zich inspireren door een spiraalbodem uit 1910. Hij kiest ervoor om het moment van opstaan te verbeelden; ontwaken uit een diepe nachtrust, energiek en klaar voor het ontluiken van de dag. De natuurlijke slaapstand dicteert hierbij de valling van de mantel die samen met Auping werd gemaakt in Deventer.
 
Krachten bundelen
“Voor onze producten zoeken wij altijd naar vernieuwende en verrassende oplossingen die Nederlands vakmanschap, design en duurzaamheid combineren. Onze samenwerking met JANTAMINIAU is daarin een perfecte match. Met zijn authentieke visie zal JANTAMINIAU stoffen en materialen gaan verwerken in nieuwe ontwerpen waarin onze gedeelde passie voor Nederlands ambacht en design samenkomt", aldus Margriet van Zijl, Director Marketing & Innovation Auping.
Jan Taminiau vult aan: “Naast dat we staan voor Nederlands ambacht en design, beschikken Auping en ik beide over zeer gepassioneerde mensen in ons atelier. Auping heeft het grootste naaiatelier van Nederland en het is fascinerend om te zien over hoeveel flexibiliteit en vakmanschap dat beschikt. Zonder problemen werd het atelier omgegooid om gezamenlijk op één dag mijn ontwerp ‘The Sleeping Beauty’ te maken. De bereidheid van de medewerkers van het naaiatelier om dit te doen is exemplarisch voor de omslag die Auping heeft doorgemaakt in de afgelopen twee jaar. De volgende stap is om dit zichtbaarder richting de consument uit te dragen. Ik vind het een geweldige eer en uitdaging om hier een steentje aan bij te dragen door te inspireren en prikkelen.”  

Google+