Balkon & Terras Planten | Happy Herfst!

Happy herfst

Violen als Balkon & terras Planten

Happy Herfst met Terras & Balkon Planten! Kleurrijke Violen Vrolijken de Buitenkamer op! – MEER Terras & Balkon Planten (Foto MooiWatPlantenDoen.nl  op DroomHome.nl)
Als de herfst aanbreekt, is het grotendeels gedaan met de zomerbloei. Naar een uitgebloeid terras, veranda of balkon staren, is gelukkig niet nodig!

In een handomdraai maak je de buitenkamer haast net zo kleurrijk als in de zomer. Violen zorgen voor een en al vrolijkheid en vanaf half september zijn ze volop verkrijgbaar. Happy herfst!

Groot en klein

Het kleurenpalet van violen is bijzonder rijk: van warm oranje tot diepblauw.

Het aantal bloemetjes per plantje hangt af van het ‘type’. Grootbloemige hebben iets minder, kleinbloemige extra veel bloemen. Welke type je ook kiest, je buitenkamer toont maandenlang kleur! Laat je dit najaar ook eens verrassen door twee- of driekleurige violen.

Happy Herfst met Terras & Balkon Planten! Kleurrijke Violen Vrolijken de Buitenkamer op in het Najaar! – MEER Terras & Balkon Planten (Foto MooiWatPlantenDoen.nl  op DroomHome.nl)

Aan de slag

Violen zijn dankbare plantjes en bijzonder veelzijdig.

Je kunt ze behalve in de volle grond ook in potten toepassen. Vul de potten met grond en plant de violen. Zorg wel voor vorstbestendige potten en check of er een gaatje in de bodem zit zodat overtollig water weg kan vloeien. Geen gaatje?

Strooi dan onderin eerst een laagje hydrokorrels. Denk behalve aan potten ook eens aan verticaal tuinieren… Bij het tuincentrum zijn hiervoor speciale ‘hangzakken’ verkrijgbaar. Vul ze met violen en hang ze aan een muur of schutting.

Happy Herfst met Terras & Balkon Planten! Kleurrijke Violen Vrolijken de Buitenkamer op in het Najaar! – MEER Terras & Balkon Planten (Foto MooiWatPlantenDoen.nl  op DroomHome.nl)

Eenvoudig

Als je geen groene vingers denkt te hebben, zijn violen ideale planten.

Ze hebben geen plantenvoeding nodig… alleen water. Wanneer je bovendien steeds de uitgebloeide bloemetjes weghaalt, blijven ze doorgroeien en verschijnen er continu nieuwe bloemen. Ook tijdens de winter. De bloemetjes gaan tijdens vorstperiodes slaphangen maar zodra de temperatuur boven nul is, richten ze zich weer op! Geef (indien nodig) violen alleen water als het niet vriest. Meer informatie: Mooiwatplantendoen.nl

Google+