Balkon & Terras Planten | Indian Summer met Violen

Indian Summer met Violen

Kleurrijke Balkon & Terrasplanten voor Herfst & Winter

Balkon & Terras Planten voor Herfst & Winter: Indian Summer met Violen! Kleurrijke Winterviolen voor op het Balkon & Terras - MEER Buiten Planten... (Foto Violen, MooiWatPlantenDoen op DroomHome.nl)
September is de maand van de Indian Summer. De warme herfstkleuren van de bomen en tuinplanten geven de buitenkamer een prachtige uitstraling.

Wanneer je in september violen op je balkon of terras neerzet, versterk je deze sfeer.

Bovendien behoudt de buitenkamer veel langer haar kleur want ook in de winter, als alles grauw en grijs lijkt, zorgen violen voor een vrolijke en kleurrijke noot!

Indian Summer

De periode die de overgang tussen zomer en herfst aangeeft, wordt Indian Summer genoemd. Voordat het blad van de bomen valt, kleurt het prachtig roodbruin en dat kenmerkt de typisch warme sfeer van Indian Summer. Deze sfeer kun je op eenvoudige wijze versterken met kleurrijke bloeiers. Vanaf september weer violen verkrijgbaar waarmee je in een handomdraai een sfeervolle omgeving creëert. Van sombere najaarsblues is geen sprake, leve de Indian Summer!

Balkon & Terras Planten voor Herfst & Winter: Indian Summer met Violen! Kleurrijke Winterviolen als Tuinplanten voor op het Balkon & Terras - MEER Buiten Planten... (Foto Violen, MooiWatPlantenDoen op DroomHome.nl)

Vorm en kleur

Ben je een liefhebber van de Indian Summer? Kies dan voor violen in herfstkleuren als rood en oranje. Laat je echter niet beperken door deze kleuren. Violen zijn er ook in bijvoorbeeld wijnrood, dieppaars, knalblauw, spierwit en zachtgeel. Qua bloemvorm is er eveneens een ruime keuze met onder meer groot- en kleinbloemige, één- en tweekleurige en gekartelde violen. Het vrolijkste effect krijg je wanneer je diverse kleuren en soorten met elkaar mixt. Een rustiger resultaat krijg je juist door te kiezen voor één kleurcombinatie.

Balkon & Terras Planten voor Herfst & Winter: Indian Summer met Violen! Kleurrijke Winterviolen in Plantenbakken voor op het Balkon & Terras - MEER Buiten Planten... (Foto Violen, MooiWatPlantenDoen op DroomHome.nl)

Winterdoorbloeiend

Violen zijn gemakkelijke en sterke plantjes die nauwelijks verzorging vragen. Geef ze alleen water als het een lange tijd droog is. Zodra het ene bloemetje is uitgebloeid volgt snel het andere. De truc voor een extra rijke bloei is om steeds de uitgebloeide bloemetjes weg te halen. Tijdens de winter laten de violen zich niet uit het veld slaan door sneeuw of lichte vorst. Zodra de sneeuw verdwenen is en de temperaturen weer boven nul zijn, bloeien ze onverminderd verder. Meer informatie: mooiwatplantendoen.nl/tuinbloeiers.

Google+