Terrasplant Van Het Jaar 2017: Lantana

Terrasplant Van Het Jaar 2017: Lantana

Terrasplant Van het Jaar 2017: Lantana met Lantana Plantverzorging en Snoeien Tips – MEER Planten Inspiratie… (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

De Lantana is verkozen tot Terrasplant van het Jaar 2017. De plant kreeg deze bijzondere titel op basis van zomeruitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. De Lantana is dan ook een bijzondere verschijning, een van de meest gemakkelijke terrasplanten en een bezorger van geur en kleur op ieder terras.

Lantana
Terrasplant van het Jaar 2017: LantanaLantana komt oorspronkelijk uit tropische gebieden als Afrika, India en delen van Amerika en valt onder de familie van de Verbenaceae, de ijzerhardachtigen. De plant valt op door zijn vierkante stelen met buisvormige bloemschermen die verkleuren. De bloemetjes bloeien van binnen naar buiten en na de bloei ontstaan soms braamachtige vruchten. De sterke geur trekt niet alleen de menselijke neus, maar ook veel vlinders, bijen en insecten aan. Het blad is enigszins ruw van structuur en aan de stengels zitten soms wat stekels. Lantana kan zowel als struikje of als een plant op stam groeien.

Verzorging Lantana
Lantana is een echte zonaanbidder: hoe meer zon, hoe rijker hij bloeit. De plant kan vanaf begin mei op het terras gezet worden in een voedzame, goed doorlatende potgrond. Handig: gebruik een sierpot met onderin een gat met daarop wat scherven of hydrokorrels, zodat overtollig water weg kan lopen. Zorg dat de grond nooit uitdroogt, geef dus regelmatig water.

Om de plant lang goed te houden kunt u een keer per twee weken plantenvoeding geven en uitgebloeide bloemetjes weghalen. Op deze manier kan de plant geen vruchten vormen en al zijn energie gebruiken om nieuwe knoppen te maken. Let op: de bladeren en onrijpe vruchten van Lantana zijn giftig bij inname.

Terrasplant Van het Jaar 2017: Lantana in Potten en Plantenbakken. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Snoeitips Lantana
Wees niet bang om flink de heggenschaar of snoeischaar in uw Lantana te zetten. Vooral wanneer de plant lange scheuten maakt en uit model raakt, kunt u deze makkelijk wegsnoeien.

Juryrapport Lantana
De jury van de verkiezing Terrasplant van het Jaar bestond uit groenjournalisten van onder meer Margriet, Eigen Huis & Tuin, Home & Garden en Libelle. Uit het juryrapport:
“De Lantana is een echte terrastopper! Een rijke bloeier, de kruidige bladgeur en verschillende vormen maken de plant ideaal voor op het terras. De struikvormige Lantana met zomerse kleuren past uitstekend binnen de nieuwste stijltrends. Ook de aantrekkingskracht die de plant heeft op vlinders en honingbijen geven de plant een hoge meerwaarde.” Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Google+