Tuinieren Met Balkonplanten & Terras Planten

Balkon & Terras Planten Tuinieren

Tuinieren met Terrasplanten en Balkonplanten – Kleurrijke Bloempotten en Plantenbakken – MEER Terras & Balkon Planten Tips… (Foto Mooiwatplantendoen.nl op DroomHome.nl)

Maak van het balkon, terras & dakterras, zelfs de kleinste ruimtes, een gezellige groene oase met kleurrijke terrasplanten, stijlvolle balkonplanten & heerlijke groenten & kruiden in potten en bakken! Kleinschalig balkon & terras tuinieren in design plantenbakken en sfeervolle bloemenpotten is helemaal hot! De binnen & buiten huis inrichting loopt groen in elkaar over!

Balkon & terras Planten Klimaat

Kies de juiste planten bij klimaat en temperatuur verschillen op het terras & balkon om zo lang mogelijk van de bloemen, fruitboompjes, kruiden en planten te kunnen genieten. 

  • In welke richting ligt het balkon? Belangrijk voor o.a. citrus planten & perkplanten.
  • Hoeveel zon en hoelang staat de zon op het balkon & terras?
  • Staat het balkon in een nis, kan het directe zonlicht de hele ruimte bereiken?
  • Bij een open situatie, zullen de bladeren van de balkonplanten tegen extreme weersomstandigheden als flinke wind en fel zonlicht moeten kunnen.
  • Terras planten schaduw is een uitdaging als de zon rond op het balkon is geweest.

Balkon & Terras Interieur en Kleuren

Stem het kleurgebruik op het terras & balkon van de planten & bloembakken af met de kleuren van het interieur binnen!

Moeten de kleuren van het binnen & buiten interieur elkaar aanvullen of juist in contrast staan met elkaar? Warme kleuren als rood, oranje en geel & koude interieur kleuren als blauw, wit en paars in combinatie met dezelfde aanvullende tintenversterken het kleureffect op het balkon & terras en vermijden vloekende kleuren. Bij gebrek aan licht kun je de balkonmuren een lichte vale kleur verven. Een superwitte muur is TE wit in de winter. Plaats tolerante schaduw planten als de rhododendron, klimop, maagdenpalm, varen en vingerhoedskruid het dichtst bij de terras muur.

Van de prachtige planten op een terras & balkon wordt zowel buiten als binnen genoten, dus zorg voor een geweldig uitzicht door de glazen schuifpui. Deze buiten ruimte is een extra 'kamer' & verlengstuk van het huis en laat de interieurstijl van binnen, buiten doorlopen voor een natuurlijke overgang.

Tuinieren met Terrasplanten en Balkonplanten – Kleurrijke Bloempotten en Plantenbakken op het Terras. (Foto Mooiwatplantendoen.nl op DroomHome.nl)

Bloempotten & Plantenbakken

Tuinieren in planten & bloembakken heeft veel voordelen! Je kunt experimenteren met plant combinaties & kleuren en pas de plantenbakken aan de interieur stijl binnen. Groen decoreren met balkon & terras bakken in zomer en winter! 

Je kunt planten regelmatig omwisselen met het seizoen en de plantenbakken zijn makkelijk verplaatsbaar. Plant de meerjarige planten in grote zink & houten bakken met drainage. Hoe groter de hoeveelheid aarde, hoe meer kans de planten hebben om te overleven in de winter. Kleine bloembakken van plastic & terra cotta kunnen kapot vriezen bij water geven.

IJsheiligen van 11 Mei tot 15 Mei

Het einde van de IJsheiligen is het startsein om de eenjarige vorstgevoelige zomer planten in de koude grond & in potten buiten te kunnen zetten.

In de volksweerkunde staat al duizend jaar bekend dat vanaf de IJsheiligen tot eind september er vrijwel geen nachtvorst meer optreed. Zomerbloeiers als vroege violen, begonia's en geraniums kunnen tegen een stootje, maar fuchsia, oleander en dahlia's kunnen met nachtvorst een opdonder krijgen. Naam IJsheiligen komt van de 5 heiligen (Pancratius, Mamertus, Servatius, Sophia van Rome & Bonifatius) waarvan hun naamdagen tussen 11 en 15 mei vallen. 

Populaire Balkon & Terras Planten

Van kuipplanten, klimplanten en perkplanten tot bloembollen, kruiden en grassen als DE populaire balkon en terrasplanten!

Stijlvolle Olijfboom plant op stam, Palmen, Bamboe en Vijg boom als kuipplant. De Citroen Geranium kuipplant wordt gebruikt in parfums en houdt muggen & vliegen op afstand. (Barbecue) kruiden in potten. De winterharde Terras Conifeer, Hortensia's, Margrieten, sier struik buxus en de Rododendron, naast klimplanten als Clematis & klimrozen zijn de favoriete terrasplanten van nu! HELEMAAL HIP: balkon & terras planten in paars & lila als mode kleur zijn super populair bij de Begonia's, Cyclaam, Hortensia en Geranium planten en zwarte viooltjes!

Balkon & Dakterras Constructie Bij Tuinieren

Ga na bij de Vereniging van Eigenaren, de verhuurder en de architect wat de bouwvoorschriften zijn voor de belasting van balkon & dakterras constructie.

Vermijd (bij twijfel) grote zware stenen plantenbakken en kies voor lichtgewicht o.a. zink, plastic, bamboe en houten bloembakken. Zorg dat de vloer waterdicht is, eventueel kitten van de naden en dat er een waterafvoer putje is zodat de balkon onderburen en de kamers gelegen onder het dakterras geen water schade ondervinden van jouw groene vingers. Kijk bij hangende plantenbakken & balkon bakken of ze tegen een stootje wind kunnen!

Terras & Balkon Ontwerp Met Planten Tips

Werk met de ruimte die je hebt en haal het meeste uit het terras, patio, balkon & de daktuin!

Bij veel wind op het balkon & (dak)terras is het plaatsen van een kleine pergola of hoge planten in bakken een groene oplossing. De pergola beschermt jou en de planten tegen de wind, het heeft een natuurlijke uitstraling en de pergola blokkeert een lelijk uitzicht en houdt geluid tegen. Is er een overhang of balkon boven jouw terras, dan creeeren hang plantenbakken diepte in de ruimte. Langs een kale muur kun je uitstekend planten als druiven geleiden om de buitenruimte aantrekkelijker te maken.

Terras & Balkon Verticaal Tuinieren

Verticaal tuinieren is super voor tuinieren in de stad bij kleine ruimtes als op het balkon & terras. Verticaal tuinieren, tuinieren met een hoogte contructie is ook makkelijk voor ouderen en gehandicapten.

Planten, Groente & Kruiden Kweken met Verticaal Tuinieren op de Woonbeurs Tuinblad Tuin&Co LEES MEER (DroomHome.nl)Planten, groente & fruitplanten kunnen gekweekt worden in bakken & groeizakken aan schermen of muren. De plantenbakken en bloempotten worden opgehangen aan haken.

Extra voordeel van deze verticale tuin is dat het een groen scherm vormt tegen felle zon, wind & inkijk en een lelijke muur of uitzicht natuurlijk verhuld.

Pyramide Terrasplanten Moestuin

Ook in pyramide vorm plantenbakken met vakken kunnen o.a. verschillende verse kruidensoorten groeien.  Kleine moestuin met snelgroeiende zaadplantjes als tuinkers, radijs, sla, andijvie en eetbare gewassen als de radijs, kerstomaat & aardbei, naast groenten om te koken als courgettes & broccoli.

Ga voor planten die met heerlijk ruiken en jouw prive buitenruimte zal vervuld raken van de lekkerste geuren! Insecten en bijen komen ook door een mix van terrasplanten het balkon en dakterras graag bezoeken. Vogels strik je ook met een vogelhuisje & vogelvoeder tafel

Gezond Terras & Balkon Groenten Kweken

Wil je gezond en ongevaarlijk groenten, fruit & kruiden kweken in plastic potjes & bakken, controleer of het nummer 1, 2, 4 en 5 op de bodem staat.

Starten met een kleine tuin op het balkon of terras kun je perfect met de plastic mandjes uit de supermarkt van groenten, kruiden & fruit, welke van ongevaarlijk plastic & goedkoop zijn!

Ongevaarlijke Plastic Groente & Fruit Bakken

  • Plastic nr. 1 - PET, gebruikt o.a. voor water & soft drinkflessen en sportdranken.
  • Plastic nr. 2 - HDPE, voor melk, water en sappakken, yoghurt, margarine & afvalzakken.
  • Plastic nr. 4 - LDPE, gebruikt o.a. voor samenpersbare bakken, diepvrieszakken.
  • Plastic nr. 5 - PP, gebruikt o.a. voor ketchupflessen, margarinekuipjes & yoghurtbakjes.

Terras & Balkon Planten Trendy Gadgets

Hema Tuin Trend Potzakken & Groeizakken

Hema Groeizakken & Potzakken voor Kweken van Bloemen & Planten in Roze, Grijs en Turquoise LEES MEER... (Foto Hema op DroomHome.nl)In het Hema tuinassortiment zijn de Hema potzakken voor bloemen en planten en de hang groeizakken voor het kweken van o.a. kruiden de nieuwste trend in tuinieren op het terras en balkon. Deze potzakken als bloempotten en groeizakken zijn voor binnen en buiten doordat zij waterdoorlatend zijn. De Hema groeizakken kun je overal aan ophangen. Deze hang groeizakken zijn inclusief aarde. Daarnaast heeft Hema in haar tuincollectie kweekkistjes. Leuk voor tuinieren met kinderen.

Bacsac Plantenbak & Zak

BACSAC is een planten en bloemenzak, draagbaar en opbouwbaar, unieke planten, kruiden en bloemenbak voor het balkon & terras van 10 tot 550 liter. Creeer zelf breedte, hoogte en diepte op het terras met de verschillende soorten plantenzakken. Het verplaatsen of vervoeren van de planten online en ander groen is een fluitje van een cent met de eigen mobiele ecologische moestuin van BacsacLEES MEER...

Stoepje Groen Terras

Trek een terrastegel uit je terras en maak met Stoepje Groen een mini moestuin! De bijgeleverde aarde van 'Stoepje Groen' strooi je in het terrastegel gat, leg het vel met de zaadjes erin en laat maar groeien! Keuze: bieslook zaden en krulsla, radijsjes, rucola en pompoen zaden.

Perfect Cadeau: Kweek zelf Olijven Binnen & Buiten in Potten - Ook Verkrijgbaar koffie & thee en spaanse pepers kweken, fruit soorten, hop plant eigen bier brouwen, vleesetende plant, klavertje vier en Bonsai boom met Grow It LEES MEER..Hot: Olijven Kweken in Pot

Trendy cadeau: Complete giftbox voor het kweken van heerlijke Olijven. Van olijf zaden, compost discs, plant markers tot potten, plant gids kweken op balkon & terras. Ook koffie & thee, pepers, fruit, hop plant bier brouwen & Bonsai boom. LEES MEER...

Terras Minikassen & Balkon Bak 

Kweek eigen groenten & kruiden in een minikas en bescherm de planten in de winter in de koude bak met de perfecte afmetingen voor op een balkon of (dak)terras. Deze kas & bak wordt vaak gemaakt van FSC hardhout en dubbelwandig plastic.  

Vierkante Meter Tuin Tips

In de Vierkante Meter Tuin kunnen 16 op elkaar afgestemde groente & kruidenzaden groeien op 1 vierkante meter! Haal een vierkante meter aan terrastegels uit het terras, strooi tuinaarde met laagje zaaigrond en plaats het speciale houten raamwerk met plantlijnen in de opening. Er is ook een VierkanteMeterTuin versie met een houten bak, welke perfect los op het balkon & terras geplaatst kan worden. Strooi vakken o.a. de zaden Griekse Basilicum, Koriander, Citroen melisse, volgens gebruiksaanwijzing.

Terras Trend ~ Steenkorven Plantenbakken

Met de populaire steenkorven kun je inbouw plantenbakken op het terras bouwen om een vaste afscheiding tussen terras en tuin te maken en het terras meer bij de inrichting van het huis binnen te betrekken. De steenkorf kan ook over een oude muur geplaatst worden waar planten tegenaan kunnen groeien. De steenkorven kunnen ook gevuld worden van brokken gekleurd glas of oude bakstenen.


Google+