De Voordelen van een Muurparasol

De 4 Voordelen van een Muurparasol

4 Muurparasol voordelen – Paraflex Evolution muurparasol in granite kleur. (Foto Parasol-shop.nl  op DroomHome.nl) 

Ken je hem al: de muurparasol? De muurparasol is een fantastisch parasol-ontwerp voor uren dat de zon, zelfs voor Nederlanders, te hard schijnt en best getemperd mag worden.

Als je nu toch op zoek bent naar schaduw en UV stralen bescherming: hoe werkt zo’n muurparasol eigenlijk en wat is er zo handig aan ?

4 Muurparasol voordelen

1 - Ruimtebesparing
De muurparasol hangt horizontaal aan de muur of wand en vervangt de verticale zware parasolvoet + stok die regelmatig in de weg staat. Je hebt ook geen tuintafel meer nodig met een gat in het midden. De muurparasol is zo de perfecte schaduwmaker bij een beperkte ruimte als klein terras, balkon en stadstuin. De draagarm, die normaal gesproken op een stenen of betonnen muur bevestigd wordt (soms ook op een stevige paal van hout of metaal), houdt de parasolkap fier omhoog met het push-up mechanisme.

2 - Overkapping
Piept de laagstaande zon onder de overkapping door, dan houdt de muurparasol, bevestigd op de overkappingspaal, de zithoek en buitentafel goed beschut en uit de zon.

3 - Flexibiliteit
Een muurparasol kan vaak door haar meerdere scharnierpunten in verschillende posities gesteld worden, waar de zon ook vandaan komt. Hij kan zelfs naar voren knikken om de felle zonneschijn precies tegen te houden.

4 - Klein maar fijn
Voor alle kleine stadsbalkons: met een kleine muurparasol kan door het makkelijk richten veel schaduw gecreëerd worden.

4 Muurparasol voordelen – Easysol muurparasol in ecru kleur. (Foto Parasol-shop.nl  op DroomHome.nl)

Muurparasol mogelijkheden

Bij Parasol-shop heeft men 3 kwaliteitsverschillen muurparasols in het assortiment.

Het meest eenvoudige model is de Murano, waar de kantel- en scharniermogelijkheden beperkt van zijn. Het doek kan niet verwijderd worden, zoals bij model Easysol. De Easysol parasol is verkrijgbaar in 3 basiskleuren en kan in alle richtingen draaien en gekanteld worden in zonnerichting, maar is niet geschikt bij matige en harde wind. De beste kwaliteit muurparasol is de Paraflex die bestand is tegen windstoten tot 50km per uur. De Paraflex parasol is een mooi afgewerkte muurparaplu met een stevige evolution arm die je op 2 punten kunt scharnieren. Naast een aantal basiskleuren in het polyesterdoek zijn er vele verschillende kleuren beschikbaar in het duurzame Solidum en Sunbrella doek. Boven genoemde muurparasols zijn makkelijk te installeren en te bedienen. Zo geniet je optimaal van jouw terras of balkon schaduw-plek!

Google+