Loungeset Ideeën voor op het Balkon

Loungeset Ideeën voor op het Balkon

Loungeset Ideeën – Meubelen voor op het Balkon (Foto Bistroset 123rf.com op DroomHome.nl)

Niet iedereen heeft de luxe van een eigen tuin. Sommigen moeten het doen met alleen een balkon. Maar ook op een balkon kun je prima van het weer genieten. Als je hem maar op de juiste manier inricht. Daarvoor geven we je hier wat tips.

Het ene balkon is groter dan het andere. Sommige balkons doen qua formaat zelfs niet onder aan ruime terrassen. Het is vaak geen probleem om hier een comfortabele loungeset op te installeren. Voor de wat kleinere balkons zijn er ook veel compacte sets verkrijgbaar. Modulaire sets zijn dan vaak net wat geschikter dan vaste sets. Modulaire sets bestaan namelijk uit losse elementen die je onafhankelijk van elkaar een plek kunt geven, waardoor je efficiënter met de ruimte om kunt gaan.

Kleine meubels
Heb je een klein stadsbalkonnetje van maar enkele vierkante meters groot, dan telt elke centimeter. Naast loungesets zijn er gelukkig ook veel compacte meubels verkrijgbaar, waarmee je van een klein balkon een gezellig buitenvertrek kunt maken. Een klassieker onder het balkonmeubilair is de bistroset. Deze kleine sets nemen met twee stoeltjes en een tafeltje minimale ruimte in, maar zijn toch enorm praktisch om bijvoorbeeld aan te lunchen of te borrelen. De meeste sets hebben daarnaast een warme, mediterrane look en feel, zodat je gelijk in de juiste sfeer van de zon kunt genieten.

Loungeset Ideeën – Meubelen voor op het Terras en Balkon (Foto Balkonmeubelen Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Ook stapelbaar meubilair is geschikt voor kleine balkons. Maar inklapbaar meubilair is misschien nog wel wenselijker. Zowel stoelen als tafels nemen dan pas ruimte in als je er gebruik van maakt. Zo blijf je op een klein balkon toch voldoende ruimte over houden.

De meeste balkons beschikken automatisch over een overkapping, tenzij je op de bovenste verdieping woont. Hierdoor blijft je meubilair droger en schoner en ben je minder tijd kwijt aan onderhoud. Een balkon in plaats van een tuin heeft dus ook zo zijn voordelen.

Google+