TÊTE DE BOIS Schelpen Bakken

TÊTE DE BOIS Schelpen Bakken

Opbergbakken & Manden en Bloempotten: TÊTE DE BOIS Schelpen Collectie. MEER Woonaccessoires... (Foto TÊTE DE BOIS  op DroomHome.nl)
Kleurrijk, vriendelijk en blij: de TÊTE DE BOIS schelpen collectie bestaat uit bakken die geschikt zijn voor van alles. Te gebruiken als vaas, fruitschaal, wijnkoeler, bloempot of puur als opslag: de schelpen collectie is zeer veelzijdig en heeft de looks van levendige schelpen.

Het TÊTE DE BOIS design merk, gelanceerd door de Italiaan Andrea Deppieri, werd voor het eerst populair door de collectie houten hoofddeksels. Later breidde Andrea, architect en designer uit Venetië, het assortiment uit met de nieuwe materialen ijzer en rubber. De schelpen collectie, gemaakt van rubber met een hoge dichtheid, is de nieuwste toevoeging aan zijn groeiende repertoire.

“Een hoed gemaakt van hout is een ongewoon iets! Dat is waarom ik hierna door ben gegaan met het mixen van verschillende materialen zoals ijzer en rubber.” – legt Andrea uit.

Voor de schelpen collectie wordt EVA rubber gebruikt wat een zacht en flexibel materiaal is. Dat maakt deze bakken niet allen wasbaar en recyclebaar, maar ook UV-bestendig en zeer licht. De aan de IUAV Universiteit van Venetië afgestudeerde Andrea combineert zijn passie voor design, architectuur en mode met TÊTE DE BOIS.

“Als ik mijn beroep zou moeten beschrijven in drie simpele woorden zouden dat creativiteit, rationaliteit en liefde zijn.” – zegt Andrea over zijn werk.

Met de schelpen collectie wordt er Italiaans rubber gebruikt, dat geproduceerd wordt in Toscane en in grote platen aankomt. De schelpen collectie is volledig handgemaakt en wordt met de hand gesneden en gemonteerd met een leren veter. De schelpen zijn er in 4 verstelbare maten: S, M, L, XL en in 6 matte kleuren: groen, oranje, geel, bruin, licht grijs en donker grijs. Informatie: Tetedebois.it

Google+