4 Tips voor het maken van een buitenkeuken, perfect voor een diner in de tuin

4 Tips voor het maken van een buitenkeuken, perfect voor een diner in de tuin

Buitenkeuken tips – barbecue (Foto: Daniel Lee, Unsplash op DroomHome.nl)

Het zomerseizoen gaat bijna van start en wat is er nu heerlijker dan genieten van een heerlijk diner in de tuin? Een buitenkeuken kan daarbij de perfecte toevoeging zijn voor je tuin. In deze blog geven we je 4 handige tips voor het maken van je eigen buitenkeuken, zodat je optimaal kan genieten van het buitenleven.

Kies de juiste locatie

Het kiezen van de juiste locatie voor je buitenkeuken is essentieel. Zorg ervoor dat de keuken op een beschutte plek staat, zodat je ook bij wat minder mooi weer nog steeds buiten kan koken. Daarnaast is het handig om de keuken dicht bij het huis te plaatsen, zodat je makkelijk heen en weer kan lopen tussen de keuken en de eettafel. Een overkapping boven de buitenkeuken kan ervoor zorgen dat je ook tijdens een regenbui gewoon kan blijven koken. Een overkapping biedt niet alleen bescherming tegen de elementen, maar creëert ook een knusse sfeer waarin je comfortabel kan koken en dineren, ongeacht de weersomstandigheden.

Kies de juiste materialen

Bij het ontwerpen en bouwen van de buitenkeuken is het belangrijk om te kiezen voor materialen die bestand zijn tegen alle condities. Denk hierbij aan materialen zoals roestvrij staal, beton of hout dat behandeld is om vocht af te stoten. Daarnaast is het handig om te investeren in goede apparatuur, zoals een ingebouwde barbecue of een buitenkeuken met ingebouwde gaspitten. Zo kun je optimaal genieten van het koken in de buitenlucht. Door te kiezen voor duurzame materialen en hoogwaardige apparatuur, creëer je een buitenkeuken die niet alleen functioneel is maar ook nog eens duurzaam is en  lang zal meegaan zonder dat dit veel onderhoud vergt.

Creëer een gezellige sfeer

Om van jouw buitenkeuken een echte plek te maken waar je graag tijd doorbrengt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de inrichting en decoratie. Plaats bijvoorbeeld een gezellige eettafel met comfortabele tuinstoelen rondom de keuken, zodat je samen met vrienden en familie kan genieten van een heerlijk diner. Daarnaast kun je de buitenkeuken aankleden met leuke accessoires, zoals planten, lantaarns en sfeerverlichting. Door te spelen met verschillende elementen zoals kleuren, texturen en decoratieve items, creëer je een warme en uitnodigende sfeer waarin iedereen zich meteen thuis voelt.

Maak gebruik van tuinmeubelen

Tuinmeubelen kunnen een grote rol spelen bij het creëren van een gezellige sfeer rondom jouw buitenkeuken. Kies voor comfortabele loungesets of diningsets waar je heerlijk kunt ontspannen na het eten. Daarnaast zijn parasols of zonneschermen handig om wat schaduw te creëren tijdens het koken en eten in de tuin. Met de juiste tuinmeubelen maak je van jouw buitenkeuken een echte buitenleefruimte waar je het hele zomerseizoen van kunt genieten. Voeg wat extra comfort toe aan de zithoek rondom de buitenkeuken met zachte kussens, plaids en misschien zelfs een paar outdoor tapijten om het geheel nog uitnodigender te maken.Let wel op de kwaliteit van de meubels zoals een tuinstoel of tafel bijvoorbeeld, deze zullen vooral buiten staan, zorg dus dat ze hiervoor zijn gemaakt. 


Geniet van de laatste tuintrends en hippe tuinontwerp tips in tuinplanten, tuinmeubelen en accessoires!

Google+