4 Tips voor het opvrolijken van jouw tuin!

4 Tips voor het opvrolijken van jouw tuin!

Tuin opvrolijken tips - houten tuinset (Foto: Collov Home Design  op DroomHome.nl)

De winter lijkt eindeloos te duren, maar gelukkig is de lente bijna in zicht! Het is tijd om je buitenruimte onder handen te nemen en er weer iets moois van te maken. Stel je voor: je zit in je eigen tuin, omringd door bloemen en groen, met een koud drankje in je hand en de zon op je gezicht. Wie wil dat nu niet? Lees deze vier tips, pak die schep en ga aan de slag!

1. Kleurrijke planten

Wát een feestje kan jouw tuin worden met kleurrijke planten! Of je nu houdt van grote bomen, mooie bloemen of mooie struiken, er is altijd wel iets te vinden dat bij jou past. En wat dacht je van die lege schutting of muur? Hang er een paar mooie planten aan en voilà!

Rotan ligbedden met dikke kussens voor in de tuin (Foto: Eingin Akyurt, Pixabay  op DroomHome.nl)

2. Comfortabele tuinmeubels

Een van de grootste factoren die jouw buitenruimte kan opvrolijken, zijn de meubels. Denk bijvoorbeeld aan ligbedden en investeren in een paar comfortabele stoelen. Of, bouw zelfs een overdekt terras om een ontspannen en gezellige sfeer te creëren. Als je geen ruimte hebt voor veel zitplaatsen, overweeg dan om een kleine tafel en stoelen op een beschutte of schaduwrijke plek te plaatsen om een gezellige hoek te creëren.

3. Verlichting

De juiste verlichting kan écht een wereld van verschil maken in jouw achtertuin! Je kunt kiezen voor verschillende soorten verlichting, afhankelijk van het specifieke deel van de tuin. Zo creëer je bijvoorbeeld een gezellige dinersfeer met lantaarns boven de tafel van tuinmeubelshop.nl of ga je voor romantiek met kaarsen. Maar wist je dat solar buitenverlichting ook een geweldige optie is? Niet alleen zijn ze vriendelijk voor het milieu, maar ze zijn ook nog eens super praktisch en betaalbaar.

4. Tuinieren met een doel

Als je van een tuin houdt die niet alleen mooi is, maar ook een bron van verse kruiden en groenten, overweeg dan om een moestuin te starten! Het kweken van je eigen producten is niet alleen leuk om te doen, maar het is ook een goede manier om geld te besparen en gezonder te leven. Kruiden zoals basilicum, dille en peterselie kunnen makkelijk worden gekweekt in potten en dozen en toegevoegd worden op jouw maaltijden.

Dus, om jouw tuin op te fleuren voor het mooie weer, zorg ervoor dat je kleurrijke planten, comfortabele tuinmeubelen, de juiste verlichting en misschien zelfs een moestuintje hebt. Het is tijd om te genieten van die lange, zonnige dagen en te investeren in een gezellige buitenruimte!


Geniet van de laatste tuintrends en hippe tuinontwerp tips in tuinplanten, tuinmeubelen en accessoires!

Google+