5 Manieren om de tuin bij je woonkamer te betrekken

5 Manieren om de tuin bij je woonkamer te betrekken

5 Tips om de tuin bij de woonkamer te betrekken: stijl, kleuren, interieur, overkapping, schuifpui (Foto Randy Fath, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Kan jij ook zo genieten van dagen en heerlijke avonden in de tuin zitten? Met vrienden of familie wat drinken of zelf even tot rust komen met een goed boek bijvoorbeeld. In de zomer zitten we graag buiten, maar ook in de winter, herfst of lente is het fijn om te kunnen genieten van je tuin. Daarnaast wil je natuurlijk graag dat jouw woonkamer matcht met de tuin. Ik ging daarom op zoek naar 5 manieren om je woonkamer bij je tuin te betrekken. Lees je mee?

Materiaal
Allereerst is het belangrijk om te kijken naar welke materialen jij hebt in huis. Laat de materialen in de tuin overeen komen met die van je huis. Heb jij bijvoorbeeld veel hout in de woonkamer? Ga dan voor een houten tafel in de tuin met mooie houten plantenbakken. Kies voor verschillende soorten hout. Op deze manier oogt het dynamisch en speels.

Kleur
Je wilt ervoor zorgen dat je woonkamer en tuin één geheel worden. Zorg er daarom voor dat je dezelfde kleuren binnen en buiten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan mooie accentkleuren in accessoires, zoals kussens of dekentjes. Deze zijn ook nog eens makkelijk te vervangen. Komt er dus een nieuw seizoen aan? Pas de accessoires hierop aan! 

Meubels in dezelfde stijl
Om je woonkamer bij je interieur te betrekken is niet alleen het materiaal en kleur van belang. Denk ook aan de meubels. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten meubels voor in je tuin. Loungesets, hangstoelen, tafels etc. Heb jij een hele relaxte bank in huis? In dit geval zou een fijne loungebank tof staan in de tuin. Of staan er mooie fauteuils in de woonkamer? Kies dan voor een mooie hangstoel buiten.

5 Tips om de tuin bij de woonkamer te betrekken: stijl, kleuren, interieur, overkapping, schuifpui (Foto Francesca Tosolini, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Overkappingen
Ben jij ook een buitenmens en hou je ervan om ook met mindere weersomstandigheden in je tuin te zitten? Dan is een overkapping echt ideaal! Het verlengt direct jouw woonkamer met de tuin en doordat er zoveel verschillende soorten zijn kun je uitzoeken wat perfect bij jouw huis past. Overkappingen staan erg gezellig en je hebt ook gelijk een plekje om te zitten. Zo kun je de rest van de tuin gebruiken voor veel groen! Daarnaast heeft het een aantal handige voordelen:

  • Verlengt je huis;
  • Zonwerende functie en geen UV-stralen;
  • Je hebt geen vergunning nodig om een overkapping te laten plaatsen;
  • De tuinmeubelen hoef je niet op te bergen. 

Schuifpui
Hou jij er ook van om buiten te zijn, maar dan liever wat meer afgesloten? Dan is een schuifpui ideaal voor jouw huis. Een schuifpui bestaat uit meerdere glaspanelen die afzonderlijk van elkaar te bewegen zijn. Zo blijft het in de winter lekker warm en kun je de glaspanelen in de zomer lekker open zetten. Door een schuifpui krijg je een directe verbinding tussen de tuin en de woonkamer en creëer je een ruimtelijk effect door de glazenwanden. Ook bij een schuifpui zijn er een aantal fijne voordelen:

  • Makkelijk te openen en sluiten;
  • Meer licht in huis;
  • Overgang naar je tuin;
  • Huis lijkt groter.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je tuin bij je woonkamer te betrekken en hopelijk heb je daarom iets aan deze tips gehad. Succes!

Google+