5 Tips om je Tuin wat Gezelliger te Maken

5 Tips om je Tuin wat Gezelliger te Maken

Gezellige tuin tips: tuinontwerp met terras, tuinmeubelen, vijver, beplanting en tuindecoratie (Foto Pixabay.com, CocoParisienne op DroomHome.nl)

Heb je het binnen helemaal gezellig ingericht, maar vind je het buiten maar een kale boel? Is de sfeer nog ver te zoeken? Deze blog met leuke 5 tips gaat je dan zeker helpen bij de make-over van de tuin in jouw 'special outdoor space'. Veel plezier alvast met verzinnen en inrichten!

Gezellige tuin tips: kleurrijke bloeiende planten die bijen en vlinders aantrekken (Foto Pixabay.com, DonVikro  op DroomHome.nl)

1 - Kleurrijke planten die vlinders en bijen aantrekken
Bij het aanleggen van borders in de tuin, kun je een beplantingsplan maken waardoor je tuin het hele jaar kleur heeft. Het is niet zo ingewikkeld als het klinkt. Ga online of in een tuincentrum op zoek naar informatie over vaste planten die op een verschillend moment hun bloeitijd hebben. Kijk dan ook gelijk bij vlinderplanten. Dit zijn rijk bloeiende nectarplanten die vlinders en bijen aantrekken. Zoals je weet staat het niet goed met de bijen en vlinderstand. We kunnen de natuur zo een handje helpen met het zetten van o.a.  Verbena, Lavendel, Herfstaster en Vlambloem planten in de tuin.

Gezellige tuin tips: tuinontwerp met kronkelende paadjes en bijpassende planten en bloemen (Foto Pixabay.com, Jill111 op DroomHome.nl)

2 - Bijzondere paadjes
Saai is de tuin waar je in 1 keer de gehele tuin kunt overzien. Ga het zelf maar eens testen als je op bezoek gaat. Je zult zien, dat een tuin met verschillende hoekjes en haagjes veel spannender is. Verrassende paadjes met aparte tegels maken de zorgvuldig gekozen beplanting en tuinornamenten extra bijzonder.

Gezellige tuin tips: terras met comfortabele wicker loungeset (Foto Tuinmeubelshop.nl,   DroomHome.nl)

3 - Genieten op je loungeset
‘In de tuin werken’ zoals we altijd zeggen is voor veel mensen een geweldige manier om lekker buiten bezig te zijn. Als je daarna heerlijk kunt zitten en genieten van je mooie tuin, geeft dat wel een heel voldaan gevoel. Jouw mooie tuin wil je natuurlijk graag delen met vrienden en familie door ze uit te nodigen voor een gezellige tijd met bites en drinks. De comfortabele loungeset zit zo lekker dat het nog wel eens hele lange avonden kunnen worden… Gezellig toch! Tuinmeubelen tip: Koop Wicker loungesets online bij Tuinmeubelshop.nl

Gezellige tuin tips: terras met tuinmeubelen en led lampjes als sfeerverlichting ‘s avonds (Foto Pixabay.com, BarskeFranck op DroomHome.nl)

4 - Sfeervolle buitenverlichting
Licht de gezellige avonden in de tuin bij met sfeerverlichting voor buiten. Wat past het beste bij jouw tuinontwerp: de papieren lampionnen en ballonnen met led lichtjes, de slingerverlichting met grappige lampjes in de vorm van donuts of kaarsjes of toch de strakke designlamp die ook zo binnen perfect zou staan? 

Gezellige tuin tips: terras met ongeglazuurde terracotta aardewerk tuinpotten (Foto Kriemer Pixabay.com, DroomHome.nl)

5 - Terracotta potten
Bij grote handgemaakte terracotta potten denk je gelijk aan de fantastische binnentuinen en patio’s gespot op de Spaanse Costa’s, Franse Côte d'Azur en Italiaanse eilanden. Haal de mediterrane pracht en kracht in jouw eigen tuin en vul de originele ongeglazuurde aardewerk potten met vitamine C rijke citrusplanten of statige cactussen.

Google+