5x Tips voor het gezellig inrichten van je veranda

5 x Tips voor het gezellig inrichten van je veranda

Gezellig veranda inrichten tips (Foto: Jessie McCall, Unsplash op DroomHome.nl)

In de zomer maar ook zeker in het najaar is een veranda aan je huis een fijne plek om tijd door te brengen. Tijdens de zomermaanden kan een veranda zorgen voor wat schaduw en juist in het najaar kan deze overdekte ruimte beschutting geven tegen kou en regen. Met een veranda kun je nog meer en langer genieten van je tuin. Er bestaan zelfs veranda’s, bijvoorbeeld de veranda waar je glazen schuifwanden in kunt zetten zodat je zelfs in de winter gebruik kan maken van je veranda. Heb jij een veranda of wil je eentje gaan plaatsen maar vind je het lastig om deze ruimte gezellig in te richten, hieronder hebben wij een aantal handige tips voor je verzameld.

Wat is de functie van de veranda?

Een veranda kan natuurlijk verschillende functies hebben. Wil je er lekker kunnen ontspannen met je gezin, is het een plek waar alleen gegeten wordt of wil je er zelfs een buitenkeuken in maken. Voordat je begint met het inrichten van je veranda is het daarom goed om de functie te bepalen en vanuit daar kun je een plan maken. Maak bijvoorbeeld een lijstje met meubels en andere spullen die je nodig hebt om de veranda in te richten, daarna kun je je bezig gaan houden met de details.

Maak gebruik van sfeervolle verlichting

In huis maar ook zeker voor een veranda is het goed om extra aandacht te besteden aan de verlichting. Met verlichting kun je namelijk in een handomdraai sfeer toevoegen aan een ruimte. Maak gebruik van functionele verlichting, zodat je bijvoorbeeld in de avonden een boek kunt lezen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door inbouwspots met dimmer te plaatsen zodat je de lichtintensiteit aan kan passen. Maar vergeet ook vooral niet sfeerverlichting toe te voegen. Heb je een tuintafel met stoelen, monteer dan een leuke hanglamp of maak gebruik van gezellige lichtslingers.

Kies voor praktische én gezellige tuinmeubels

Gelukkig gaat praktisch en gezellig steeds vaker samen en dat geldt ook voor tuinmeubels. Tuinmeubels hebben het vaak toch wat zwaarder te verduren door o.a. weersinvloeden en daarom wordt er veelal gekozen voor robuuste materialen zoals kunststof en aluminium. Deze materialen worden vaak niet geassocieerd met gezelligheid, echter zie je steeds meer tuinmeubels gemaakt van kunststof in bijvoorbeeld een rotan of houtlook. Op die manier wordt praktisch én gezelligheid met elkaar gecombineerd.

Schenk aandacht aan de vloer

Ook de vloer van een veranda kan invloed hebben op de mate van gezelligheid. Heb je saaie grijze tuintegels, leg hier dan houten vlondertegels op. Ook kun je de vloer natuurlijk veel gezelliger maken door een buitenkleed neer te leggen. Deze speciale tuinkleden heb je tegenwoordig in alle soorten, maten en vormen en zijn speciaal gemaakt voor buiten en kunnen wel tegen een stootje.

Maak het af met mooie accessoires

Net als je huis, maak je ook een veranda gezelliger met het toevoegen van mooie accessoires. Bij het kiezen van accessoires moet je er wel op letten of het materiaal geschikt is voor buiten. Accessoires die geschikt zijn voor een veranda zijn bijvoorbeeld een gaslantaarn, kaarsen, houten dienblad, bijzettafeltjes, losse kussens en dekens. En natuurlijk mogen planten in mooie potten niet ontbreken.

Door deze tips mee te nemen tijdens het inrichten van je veranda maak jij ongetwijfeld van je veranda een gezellige ruimte waar je graag tijd doorbrengt.


Geniet van de nieuwste terras, balkon & veranda trends en hippe inrichting ideeën met tuinmeubelen, tuinaccessoires en planten!

Google+