7 Redenen om te kiezen voor kunstgras in je tuin of dakterras

7 Redenen om te kiezen voor kunstgras in je tuin of dakterras

7 Redenen waarom kunstgras kopen voor je tuin, terras of dakterras! (Foto Alberto Frias, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Overweeg je om voor kunstgras te kiezen in je tuin of dakterras, maar is er nog sprake van enige twijfel? We zetten een aantal fijne voordelen van kunstgras voor je op een rijtje, zodat de keuze je wellicht iets gemakkelijker wordt gemaakt.

Want je droomwoning is natuurlijk pas echt compleet met een strak en groen gazonnetje! Waarom je dan voor kunstgras zou kiezen? Onder andere om de volgende 7 redenen:

1. Je hoeft nooit meer gras te maaien

Het bekendste en misschien wel prettigste voordeel aan kunstgras is dat je het gras NOOIT meer hoeft te maaien. En vergis je niet, want met echt gras moet je toch zeker wel één keer per week grasmaaien. Kunstgras gaat je dus een hoop tijd besparen die je vervolgens kunt besteden aan relaxen in de tuin in plaats van zwoegen!

2. Geen onderhoud (nooit meer onkruid verwijderen!)

Nog zo’n fijn en vooral tijdbesparend voordeel aan kunstgras: je hoeft nooit meer onkruid te wieden, mos te verwijderen en kale plekken in te zaaien. Kortom, je hebt er geen onderhoud aan. 

3. Niet van echt te onderscheiden

Mits je het juiste kunstgras uitzoekt zal het gras nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Zeker als je kiest voor een kwalitatief merk zoals Mastergrass, echt mooi kunstgras!

4. Eindelijk gras op je dakterras

Heb je een dakterras? Dan kunnen we ons voorstellen dat je daar ook best een groen gazon wil hebben in plaats van alleen vlonders of tegels. Echt gras zal helaas niet werken op een dakterras, maar kunstgras wel!

Mooi voorbeeld van kunstgras op je terras - balkon! (Foto Roberto Nickson, Unsplash.com  op DroomHome.nl) 

5. Geen zorgen om verkleurde plekken door zon, schaduw of zwembadjes

Bij echt gras kun je vrij snel kleurverschil of lelijke plekken krijgen door zon, maar ook door schaduw of zware objecten zoals zwembadjes of bloempotten. Kunstgras blijft echter altijd mooi.

6. Je hoeft nooit te bewateren

De afgelopen jaren hebben we al aardig wat droge zomers en hittegolven meegemaakt. Om je gras dan gezond en mooi te houden is bewatering heel belangrijk. Alhoewel… het is ook al regelmatig voorgekomen dat er zelfs op het nieuws werd afgeraden om je tuin te sproeien, vanwege grote watertekorten. Erg vervelend, want je wil je gazon toch gezond houden. Met kunstgras heb je hier geen zorgen om, want dit hoef je natuurlijk niet te bewateren!

7. Het gras is sowieso niet groener bij de buren

Ze zeggen dan wel: ‘Het gras is altijd groener aan de overkant’, maar als je een mooi aangelegd gazon van kunstgras hebt kun je met zekerheid zeggen dat in dit geval jouw gras groener is! Het hele jaar door!

Nog één ding…

Om de bijen, vlinders en andere insecten blij te houden adviseren we natuurlijk wel om de tuin verder goed aan te vullen met genoeg echte planten en bomen!

Google+