Ben jij een echte bubbelkoning? Dan mag een jacuzzi niet ontbreken in je tuin!

Ben jij een echte bubbelkoning? Dan mag een jacuzzi niet ontbreken in je tuin!

Jacuzzi en buitenspa kiezen tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Ben jij gek op badderen en zou je het liefst een bubbelbad willen toevoegen aan de badkamer, maar heb je totaal geen zin in een verbouwing? Kies dan juist voor een luxe jacuzzi in je achtertuin. Dit is ook een heerlijke plek om te ontspannen! In dit artikel vertellen we er alles over.

Een jacuzzi: wat is het en hoe werkt het?
We hebben allemaal wel een beeld bij een jacuzzi of buitenspa. Maar wat is het nou precies? Een jacuzzi is simpel gezegd een bad waar lucht in gepompt wordt. Hierdoor krijg je masserende stralen en ontstaan er bubbels. Er is variatie in het aantal luchtstralen in het bubbelbad en de verdeling hiervan. Ook zijn er spa’s met meerdere standen en instellingen. Het is maar net waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Voor meer informatie kun je kijken op de website van bubbelkoning. Hier vind je veel verschillende soorten jacuzzi’s!

Ontspannen, ontstressen en genieten
Een jacuzzi is niet alleen een luxe toevoeging aan je tuin, het is ook nog eens goed voor je gezondheid! In een warm bubbelbad kun je heerlijk ontspannen en alle stress van je laten afglijden. Bovendien kunnen de sterke waterstralen je spieren goed masseren. Voeg een paar druppels etherische olie toe aan het water om optimaal te ontstressen. Er zijn zelfs bubbelbaden verkrijgbaar met ingebouwde verlichting. Door middel van lichttherapie kun je je lichaam en geest ook kalmeren of activeren.

Wat is een jacuzzi en buitenspa? (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

De juiste jacuzzi kiezen
Je bent helemaal overtuigd: je gaat een jacuzzi aanschaffen voor in de tuin. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van zo’n buitenspa? Wij zetten een paar punten voor je op een rij:

  • De grootte van jouw tuin en het bad
  • De hoogte van de jacuzzi (wel of geen opstapje nodig)
  • Hoeveel personen kunnen er in het bad?
  • Wil je een bubbelbad met ligplaatsen of alleen zitplaatsen?
  • Hoeveel gaat het kosten aan water en elektriciteit?
  • Wil je wel of geen luxe spa met extra opties (zoals verlichting, extra massagejets of zelfs bluetooth verbinding)?
  • Waar en hoe ga je de jacuzzi plaatsen?

Jacuzzi plaatsen in de tuin
Bij het plaatsen van de jacuzzi is de ondergrond erg belangrijk. Het moet helemaal egaal zijn en vooral sterk genoeg om het gewicht te kunnen dragen. Hou hier dus zeker rekening mee. Het is ook een optie om een spa te laten inbouwen. Hierdoor kun je er makkelijk instappen én oogt het nog een stuk luxer! #AD

Google+