De Parasol als Eyecatcher in je Tuin

De Parasol als Eyecatcher in je Tuin

Tuinaccessoires – Parasol als eyecather in je tuin. (Foto Annaseabourne, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

We kunnen niet wachten tot de lente weer aanbreekt en we onze tuinen weer kunnen induiken. Een heerlijk gevoel! En om de voorpret te vergroten, kun je maar beter vast nadenken over je tuinwensen voor het komende seizoen. Is het bijvoorbeeld eens tijd voor een nieuwe parasol? Ga dan meteen voor de parasol als eyecatcher in je tuin – in deze blog ontdek je hoe!

Maak van de parasol het centrale punt

In sommige tuinen zien we de parasol maar zielig weggestopt in een hoekje terug. Alsof de parasol er eigenlijk niet mocht zijn, maar uit pure praktische overwegingen een plek heeft gekregen. Zonde! Dit weggemoffelde resultaat doet namelijk geen goeds voor je tuin.

Ga je een nieuwe parasol kopen? Maak dan een centraal punt van de parasol! Deze spiksplinternieuwe variant mag immers gezien worden. Wie de parasol ziet als de overkoepeling die alles in de tuin samenbrengt, kijkt er met een heel andere blik naar. Zo wordt het ineens een belangrijke factor in de tuin!

Speel met de kleur

Het hechten van waarde aan de parasol heeft natuurlijk ook te maken met de look die deze kent. Ben je van mening dat de parasol niet meer kent dan een basic uitstraling die wat saai en muffig overkomt? Tijd om je gedachte te veranderen!

Parasols zijn er vandaag de dag juist in alle kleuren van de regenboog te vinden. Dat maakt dat je kunt gaan voor een tint die helemaal bij de rest van je tuin past! Je hebt natuurlijk altijd de optie om voor een basic kleur te kiezen, zoals grijs of taupe. Een veilige keus waarmee je sowieso goed zit. Maar pak je liever helemaal uit? Kies dan eens voor paars, geel of groen – heerlijk uniek!

Tuinaccessoires – Parasol als eyecather in je tuin. (Foto Fietzfoto’s, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Maak het af met accessoires aan de parasol

We zijn er zo dol op: accessoires in de tuin! Ze maken de buitenplek echt helemaal eigen – je kunt de tuin met accessoires immers volledig inrichten naar eigen wens. Lampjes, franjes en slingers: het kan eigenlijk niet gek genoeg. Dat alles voor de juiste sfeer in de tuin.

En laat de parasol nu de perfecte plek zijn om die accessoires aan kwijt te kunnen! Span bijvoorbeeld een lichtslinger tussen twee punten, en hang er ook meteen een vrolijke slinger aan op. Zo hangen de details allereerst dichtbij je zithoek – die zich natuurlijk naast de parasol bevindt. En doordat de accessoires meteen hoog in de lucht hangen, vallen ze extra op. Twee vliegen in één klap, dus!

Tuinaccessoires – Parasol als eyecather in je tuin met lichtsnoer en lichtslinger van lampjes. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

De parasol verdient een betere plek

Het is inmiddels wel duidelijk: er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat de parasol weer wordt gezien! Juist door er een eyecatcher van te maken, vormt de parasol een waardevolle toevoeging aan je tuin. Laat die zonnige dagen nu maar komen!

Google+