Een BBQ organiseren dit heb je nodig

Een BBQ organiseren dit heb je nodig

BBQ organiseren (Foto: Pixabay  op DroomHome.nl)

Nu het weer mooier weer begint te worden en het langer licht blijft ’s avonds is het natuurlijk weer optimaal BBQ weer. Maar wat heb je nou eigenlijk nodig om een BBQ te organiseren? Hieronder bespreken wij het allemaal.

BBQ-toestel

Het eerste wat belangrijk is, is de BBQ zelf. Anders wordt BBQ’en natuurlijk erg lastig. Je kunt kiezen tussen veel verschillende BBQ’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houtskoolgrill, gasbarbecue of een elektrische grill. Het is maar net wat je zelf wil en waar je voorkeur ligt. Zorg ervoor dat je barbecue schoon en goed functionerend is voordat je begint. Ben jij nog opzoek naar een goede BBQ? Een BBQ kopen kan snel en gemakkelijk via het internet.

Grillgereedschap

Naast een BBQ is het juiste grillgereedschap absoluut niet overbodig. Denk hierbij aan een tang, spatel, vork, borstel en natuurlijk producten voor het schoonmaken van het grillrooster. Met het juiste grillgereedschap kun je gemakkelijk het vlees bereiden en kun je de barbecue soepel laten verlopen.

Vlees en andere lekkere producten

Naast een BBQ en het juiste grillgereedschap mag natuurlijk het vlees niet ontbreken. Zorg voor verschillende opties, zodat je genoeg lekkers hebt om aan te bieden aan de gasten. Denk hierbij aan hamburgers, worstjes, steaks, kipproducten en alles wat jullie lekker vinden. Wat ook handig is om een aantal vegetarische opties in huis te halen, zoals groentespiesjes, maïskolven enzovoorts. Daarnaast mag je natuurlijk ook de voorgerechten niet vergeten. Stokbrood en salades zijn namelijk niet overbodig.

Dranken en desserts

Naast het vlees en het andere eten, mag het drinken natuurlijk niet vergeten worden. Zorg er dus voor dat er verschillende drankjes aanwezig zijn. Denk hierbij aan alcoholische dranken, maar ook moeten er natuurlijk non-alcoholische dranken aanwezig zijn. Ook een lekker toetje mag niet ontbreken tijdens de BBQ. Zo kun je ijsjes in huis halen, maar andere toetjes zoals vla of tiramisu is ontzettend populair en valt bij iedereen wel in de smaak.

Sfeer

Natuurlijk moet de sfeer tijdens de BBQ ook niet ontbreken. Natuurlijk ligt het er ook aan hoeveel mensen mee BBQ’en, maar hoe leuk is het om een aantal tafels neer te zetten. Op deze manier kunnen de gasten over en weer met elkaar praten en bij elkaar aan schuiven. Ook de muziek mag niet ontbreken en eventueel lampjes voor als het wat donkerder wordt. Een BBQ is niet alleen lekker, maar moet natuurlijk ook gezellig zijn!

Google+