Een feesttent in je tuin: 6 tips

Een feesttent in je tuin: 6 tips

6 Tips voor een feesttent en partytent in de tuin (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Een feesttent in je tuin: ideaal om een lekker feestje te bouwen. Maar ook als er geen feest is, is een feesttent toch wel handig. Bijvoorbeeld als tijdelijke overkapping van het terras bij warm weer. Of als je met een groep mensen gaat barbecuen. Omdat je een feesttent aan de zijkanten ook dicht kunt maken, is het ook ideaal als het regent of waait. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een feesttent in je tuin wilt hebben?

Dit zijn 6 handige tips.

1. Let op de wind
Een partytent of feesttent is meestal best stevig. Maar door het grote oppervlak is de tent gevoelig voor wind. Je kunt een feesttent meestal niet gebruiken als het harder waait dan windkracht 4. Dit hangt natuurlijk ook af van de afmetingen en de kwaliteit van de tent. Van goedkopere tenten kan het frame gaan buigen door de belasting.

2. Zet de tent vast
Ook als het weinig waait, is het verstandig om de tent vast te zetten. Dit kun je meestal doen bij de poten. Maar sommige feesttenten worden vastgezet met touwen en haringen. Best praktisch, maar je moet wel rekening houden met de touwen die door je tuin lopen. Je kunt de meeste feesttenten ook vast zetten met behulp van tegels of gewichten.

3. Kies het juiste formaat
Er zijn feesttenten in allerlei formaten. Het meest standaard is de 3x3 meter. Maar er zijn ook andere afmetingen. Sommige tenten zijn een heel stuk groter. Handig als je met een grote groep samenkomt. Kijk dus goed welk formaat het best bij jouw doel past.

6 Tips voor een feesttent en partytent in de tuin (Foto Dimhou, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

4. Huren of kopen?
Je kunt een feesttent huren. Dat kan heel praktisch zijn als je eenmalig een feest viert. Maar als je de tent vaker gebruikt, bijvoorbeeld elk jaar, dan is het voordeliger om een feesttent te kopen. De feesttent kan heel klein weer worden ingepakt en neemt dus meestal weinig plaats in als hij moet worden opgeborgen of meegenomen.

5. Materiaalkeuze
Er zijn twee soorten doek voor feesttenten. De goedkoopste feesttenten hebben een doek van polyethyleen. Deze stof is een beetje plastic-achtig. Het is stevig, goed bestand tegen de zon en water loopt er gemakkelijk van af. Deze stof is ook gemakkelijk schoon te maken. Iets duurdere tenten zijn van polyester, dat wat meer op gewone stof lijkt. Het is ook heel stevig en maakt geen krakende geluiden in de wind. Het doek kan wel gaan schimmelen als je het vochtig opbergt.

6. Losse zijwanden
Alle feesttenten hebben losse zijwanden. Je kunt zelf kiezen of je een zijwand wel of niet wilt gebruiken. Het kan bijvoorbeeld best prettig zijn om de kant waar de wind vandaan komt af te sluiten. Dan heb je een rustig en windstil plekje waar jij en je gasten kunnen zitten.

Een feesttent of partytent in je tuin kan heel handig zijn. Voor een flink feest, maar ook voor een gezellige barbecue. Of gewoon om beschut te kunnen zitten op je terras. Feesttenten zijn er in allerlei soorten en maten. Zoek dus van tevoren uit welke partytent het beste bij jouw situatie en budget past. En vergeet om door het creëeren van sfeer de hele tuin gezelliger te maken. Zo zal je feest zeker geslaagd zijn. #AD

Google+