Een plantenbak uitzoeken, doe je zo – 4 Tips!

Een plantenbak uitzoeken, doe je zo – 4 Tips!

Plantenbak uitzoeken tips – cortenstaal plantenbakken op een terras (Foto: Maria Bobrova, Unsplash  op DroomHome.nl)

Jouw ongezellige tuin of terras komt tot leven met een prachtige plantenbak. De perfecte plantenbak past helemaal bij de stijl van je tuin én het interieur van je huis. Jazeker, met een plantenbak verbind je buiten met binnen en andersom. Ik help je graag met het uitzoeken van jouw favoriete plantenbak. Lees de volgende 4 tips en maak jouw ideale plantenbak keuze!

4 Tips voor het uitzoeken van de perfecte plantenbak voor je terras of tuin

Bij de inrichting van je tuin of terras zijn plantenbakken belangrijke sfeermakers. De stijl van de bakken voor planten wordt bepaald door de gebruikte materialen, kleuren en vormen.

1 – Cortenstaal plantenbak

Een cortenstaal plantenbak is een regelrechte eyecatcher op je terras of in je tuin.

Cortenstaal past door z’n warme bruine roestkleur bij vele tuinstijlen, van strakke design tuinen, moderne tuinen tot landelijke tuinen en stoere industriële tuinen. De schitterende roestkleur van het cortenstaal ontstaat doordat het weervaste staal in de buitenlucht gaat oxideren. De patinalaag op de cortenstaal plantenbak beschermt de robuuste bak voor vele jaren. Een cortenstaal plantenbak is door z’n lange levensduur een zeer duurzame plantenbak.

2 – Kunststof plantenbak

Plastic plantenbakken zijn er in vele kleuren, vormen en formaten. Van een klein hangbakje voor aan je balkonrail tot enorme plantenpotten.

Het grote voordeel van plastic plantenbakken is dat ze weinig wegen en kosten. Voor ieder budget zijn er plastic plantenbakken. Sommige kunststof bakken zijn niet uv-bestendig en verkleuren binnen een paar seizoenen buiten. Plastic plantenbakken zijn niet milieuvriendelijk doordat plastic (bijna) niet vergaat. Gelukkig heb je steeds meer keuze uit boom- en plantenbakken van gerecycled kunststof.

3 – Terracotta plantenbak

Met een terracotta plantenbak in je tuin of op je (dak)terras krijg je gelijk dat geweldige vakantiegevoel.

Spanje, Griekenland, Portugal of India, je haalt je favoriete vakantiestekkie naar huis met een warm oranje plantenbak van terracotta. Terracotta is gemaakt van klei dat in vele vormen potten en bakken gebakken kan worden. Een terracotta bak kan kapot vriezen bij vorst, plaats ter bescherming noppenfolie aan de zijkanten van de pot. Een terracotta plantenbak is een zeer duurzame plantenbak van 100% natuurlijk materiaal dat recyclebaar is.

4 – Houten plantenbak

Een houten plantenbak brengt direct een gezellige warme en natuurlijke landelijke sfeer in je tuin of op het terras.

Het hout van de plantenbakken raakt aangetast door weersinvloeden en kan gaan rotten. Door te kiezen voor hardhout hoeft het hout niet geïmpregneerd of gebeitst te worden en heb je vele jaren plezier van je plantenbak. Belangrijk bij je houten plantenbak keuze is dat het hout het FSC keurmerk heeft. Het FSC hout van je duurzame plantenbak komt dan uit verantwoord beheerde bossen.

Google+