Essentieel tuingereedschap

Essentieel tuingereedschap

Tuingereedschap: gazonmaaier (Foto: Daniel Watson, Unsplash  op DroomHome.nl)

Iedere tuin eigenaar weet dat een tuin vraagt om onderhoud. Maar wat is nu echt handig om te hebben in je tuin? Dat lees je in deze blog.

1 - Een schuur

Hoewel een schuur geen gereedschap is, heb je wel een schuurtje nodig om je tuingereedschap in op te bergen. Een schuur beschermt tegen regen en kou en zorgt ervoor dat tuingereedschap niet gaat roesten.

Tuingereedschap opbergen & ophangen (Foto: Annie Spratt, Unsplash  op DroomHome.nl)

Je kunt het beste een vierkante schuur plaatsen in je tuin. De schuur moet groot genoeg zijn om groot tuingereedschap, zoals een grasmaaier te kunnen stallen, maar er moet ook ruimte zijn om klein gereedschap te stallen. Wil je optimaal gebruik maken van de opbergruimte van je schuur? Ga dan ook de hoogte in en hang planken op. Dit doe je gemakkelijk zelf door plankdragers en planken te kopen. De dragers hang je op een voor jou prettige hoogte en daar monteer je vervolgens een plank op. Een ideale plek voor kleine schroeven, blikken verf of ander klein gereedschap.

Tuingereedschap: hogedrukreiniger (Foto: CDC, Unsplash  op DroomHome.nl)

2 - Hogedrukreiniger

Iedere tuin eigenaar zal het herkennen. Na de winter zit het terras en de schutting vol groene aanslag. Om de groene aanslag gemakkelijk te verwijderen, gebruik je een hogedrukreiniger. Hogedrukreinigers zijn te verkrijgen in alle soorten en maten. Voor je tuin is het handig om te kijken naar een hogedrukreiniger met terrasreiniger. Dit is een speciaal opzetstuk met extra grote kop. De kop draait rond en maakt zo je terras schoon.

Voor de schutting kun je een klein opzetstuk gebruiken. Door de hoge druk van het water reinig je snel en gemakkelijk je schutting. Erna is het dan weer tijd voor nieuwe planten om tegen de schutting aan te laten groeien.

Tuingereedschap: gieter, hark en riek (Foto: CDC, Unsplash  op DroomHome.nl)

3 - (Klein) gereedschap

Heb je een grote bloementuin? Of juist een groot terras met een aantal bakken? Hoe je tuin er ook uitziet, je ontkomt niet aan de aanschaf van klein tuingereedschap, zoals een schoffel, hark en een snoeischaar. Deze items helpen zowel de ervaren tuinder als de beginner om hun tuin te onderhouden.

Ben je in het bezit van een grasveld of gazon? Dan wil je het liefst een strak grasveld. Een strak aanzicht krijg je door een grastrimmer te gebruiken bij de randen. Deze snijdt de randen strak af en zorgt voor een verzorgd gazon. 

Verder hebben veel gazon eigenaren ook baat bij een goede grasmaaier en een bosmaaier. De bosmaaier kan de hoekjes afwerken waar de grasmaaier niet bij kan. Ook is de bosmaaier uitermate geschikt voor de overwoekerde gebieden in de tuin waar zwaarder geschut wenselijk is.

Stap voor stap

Het investeren in tuingereedschap kan een kostbaar geheel zijn. Investeer daarom stap voor stap in meer materiaal. Voor het snoei- en plantwerk heb je vooral klein gereedschap nodig. Als je er vervolgens klaar voor bent, kun je kijken naar een schuur, een bosmaaier en ander groot materieel. Geniet vooral van het werken in de tuin!

Google+