Genieten Van Je Tuin In De Winter

Genieten Van Je Tuin In De Winter

Genieten Van Je Tuin In De Winter - Douglas Hout Van HomingXL Voor Overkapping, Houtopslag en Houten Banken (Foto HomingXL  op DroomHome.nl)

Als je tuin winterklaar is gemaakt denk je misschien: ‘zo, nu heb ik er niks meer aan tot het voorjaar’. Dat is echter absoluut niet waar: ook in de winter kun je genieten van je tuin! In de winter is je tuin minder groen en minder fleurig dan in de zomer, dat klopt. Maar juist in de winter kun je er een heerlijke, prachtige en gezellige sfeer scheppen. En wat let je om af en toe eens lekker buiten te gaan zitten? Dat is niet alleen mooi, maar ook nog eens super gezond!

Een warm plekje
Wil je graag ook in de winter buiten zitten? Er is eigenlijk geen enkele goede reden om dat niet te doen. We zijn gewend geraakt aan binnen leven, maar zeker met de Nederlandse temperaturen kun je ook in de winter genieten van de frisse buitenlucht. Het is bijvoorbeeld een goede optie om een overkapping achter je huis te maken waar je lekker droog kunt zitten. Wil je zelf je overkapping maken, dan is het verstandig als je planken van Douglas hout gebruikt. Deze planken zijn stevig en robuust, hoeven niet bewerkt of gebeitst te worden en blijven jarenlang mooi. Zet onder de overkapping een vuurkorf zodat je als het koud is gezellig bij een zelfgestookt vuurtje kunt zitten.

Houtopslag
Een houtopslag is ideaal als je een open haard of een vuurkorf hebt. Maar ook als je beide niet hebt, is een houtopslag bijzonder sfeervol en gezellig in de tuin. Je hoeft niet perse een enorme opslag te maken: een kleine overkapping waaronder je de blokken hout droog kunt laten liggen is voldoende. Ook zo’n houtopslag kun je vrij gemakkelijk zelf maken. Het Douglas hout bij homingxl.nl is hiervoor bijzonder geschikt. Het hout is goed bestand tegen de winterse omstandigheden en geeft door de warme kleur een extra sfeervolle uitstraling in je tuin.

Tuinverlichting
Tuinverlichting is natuurlijk super gezellig en sfeervol. Heb je een opvallend object in je tuin zoals een vijver, fontein, waterval of een bijzondere boom? Dan zijn grondspotjes een mooie en subtiele manier om hier de aandacht op de vestigen. Wil je meer gezelligheid creëeren zonder dat je speciaal ergens de aandacht op wilt richten, dan kies je vaker voor bijvoorbeeld kerstlampjes. Je kunt ze overal aan bevestigen: in een boom, langs de overkapping, over de struiken of lang je pad. Let wel even op de waterdichtheid van de lampjes, op de verpakking moet specifiek staan dat de lampjes geschikt zijn voor buiten!

Comfortabel genieten
Je wilt natuurlijk in je tuin genieten van een beetje comfort. Maar de stoelkussens heb je al naar binnen gedaan, want die gaan schimmelen in de winter… Wat nu? Het handigst in het maken van een mooie houten bank waar je comfortabel op kunt zitten. Zo’n bank is robuust en is zeker bestand tegen een stootje. Er zijn verschillende voorbeelden van prachtige houten banken voor in de (achter) tuin. Ook hier wordt geadviseerd gebruik te maken van Douglas hout van HomingXL, omdat dit zo degelijk is. Gemiddeld gaat een bank die het hele jaar buiten staat wel 10-15 jaar lang mee zonder dat hij bewerkt hoeft te worden!

Kortom: een tuin is bedoeld om van te genieten. In de zomer, maar zeker niet minder in de winter! Maak een lekker warm plekje voor jezelf, zorg dat de tuin er mooi uitziet met mooie accessoires en verlichting zodat je er ook in het donker van kan genieten. Voorzie jezelf van een kop lekkere warme chocolademelk en je kunt er weer even tegenaan. Heerlijk tot rust komen en even alle drukte van je af laten glijden: daar is je tuin voor. Ook in de winter!

Google+