Golfen in de tuin? Het is mogelijk!

Golfen in de tuin? Het is mogelijk!

Kunstgras golf green tips voor in de tuin (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Helemaal gek van golven? Ga aan de slag in de tuin en verbeter je golf handicap! Naast je wekelijkse bezoek aan de golfclub kun je thuis een kunstgras golf green aanleggen waarop je het hele jaar kunt oefenen.

Verbeter je golf handicap thuis!

Met speciaal kunstgras in de tuin voor golf, creëer je de beste green om het putten te kunnen leren en perfectioneren. Met als bonus dat de tuin er altijd strak en verzorgd bij ligt.

Kunstgras golf greens

Vooral het korte spel is van grote invloed op je golfhandicap. Een eigen green in de achtertuin geeft je alle gelegenheid om aan je golfvaardigheden te werken. Hoe goed de bal rolt wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de onderbouw van de green. Op de egale onderlaag worden verschillende lagen aangebracht o.a. van menggranulaat, fijne laag zand en een valdempende ondergrond. Eventueel moet er drainage aangelegd worden. Voor een putting green plaats je als toplaag een ongevuld kunstgrassysteem. De kunstgras vezels zorgen er voor dat het rollen en de snelheid van de bal altijd constant is bij je short game. Wil je aan je approach werken of chippen vanaf een langere afstand dan moet je voor een zand gevulde kunstgras green kiezen. Het zand van een zand gevuld kunstgrassysteem moet wel om de paar jaar aangevuld worden, waardoor er aan dit stuk kunstgras iets meer onderhoud is.

Oefen het putten en verbeter het chippen met een kunstgras putting green van Buitengewoonkunstgras.nl. Naast golfen, heeft deze online kunstgrasspecialist ook het perfecte kunstgras voor hockey, voetbal en tennis in de tuin.

Who is your caddy? (Foto Kelli McClintock, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Voordelen en nadelen kunstgras voor golf greens

Kunstgras in de tuin is populairder dan ooit. Zeker nu de kwaliteit top is en het qua uitstraling bijna niet van echt te onderscheiden is. Wat houd je nog tegen om je hobby in de achtertuin uit te oefenen als er kunstgras voor golf is? We hebben de voordelen en nadelen van het kunstgras voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van een kunstgras golf green in de tuin?

  • De speelkwaliteiten van kunstgras doen niet onder aan natuurlijk gras.
  • Altijd de perfecte hoogte en vlak.
  • Op alle seizoenen bespeelbaar.
  • Bespaart tijd! Weinig onderhoud nodig: een rondje met de bladblazer en soms wat extra zand.
  • Duurzaam door de lange levensduur en het hoeft niet bewaterd en bemest te worden.
  • Altijd verzorgde tuin.

Wat zijn de nadelen van een kunstgras golf green in de tuin?

  • Je mist de geur van vers gemaaid gras.
  • Er zijn geen natuurlijke onregelmatigheden in de green.
  • Kunstgras wordt in de volle zon warm. 
Google+