Grind in je Tuin: 5 Leuke Manieren

Grind in je Tuin: 5 Leuke Manieren

Grind in je tuin: 5 leuke manieren - Tuinontwerp met zwart grind - split (Foto op DroomHome.nl)

Iedereen kent ze, die stijlvolle en perfect afgewerkte tuinen in lifestylebladen en tuinprogramma’s. Een tuin aankleden met accessoires is vandaag de dag eenvoudig te realiseren met vele (betaalbare) woon- en tuinaccessoires die je in de winkels vindt. Een tuin aankleden kun je dus elk jaar opnieuw doen zonder er al te veel geld aan uit te geven. Maar.. alleen accessoires maken helaas nog geen mooie tuin. Ben je van plan om je tuin aan te pakken? Denk dan goed na over de basis van je tuin en zorg dat deze perfect aansluit bij de stijl die je wilt creëren.

Grind is zo'n basismateriaal. Grind heeft als voordeel dat het in vele kleuren en formaten te verkrijgen is. Met grind kun je dus helemaal je eigen sfeer neerzetten! Ga je voor een warm? Geel of zachtrood grind sluit hierbij heel mooi aan. Wil je liever een stoere of strakke look, dan past een donkergrijze siersplit zoals basalt split uitstekend. Grind of split uitzoeken kan van zwart tot sneeuwwit, van blauwgrijs tot rood of zelfs oranje of witroze.. er is meer mogelijk dan je denkt! En de manier waaróp je grind of siersplit in je tuin verwerkt is uiteraard ook bepalend. Al met al best een moeilijke keuze! Daarom geven we 5 leuke manieren om grind te gebruiken in je tuin:

Grind in je tuin: 5 leuke manieren - Tuinontwerp met rosso verona split (Foto op DroomHome.nl)

1. Een mediterrane stijl met slingerend grindpad
Leg een slingerend of rond tuinpad aan en kies hiervoor een gele of zachtrode grind. Rood klinkt heftig, maar in deze setting zal het prachtig uitkomen! Zet in de borders of langs de paden lavendel en blauwe hortensia's en maak het af met enkele kleurige accessoires zoals een Spaanse schaal en kussens. Zeg nu zelf.. hier wordt je toch warm van?

2. Moderne oprit in grijstinten
Kies een grijze hoekige siersplit in een middelmatig formaat. Zorg hierbij wel voor enig contrast met de kleuren van je huis, zodat het geen homogene massa wordt. Werk de oprit af met witte vierkanten plantenbakken en een metalen afboording aan de randen van de parking. Leg het split desgewenst in grindplaten voor een perfect resultaat.

Grind in je tuin: 5 leuke manieren - Tuinontwerp met crystal basalt grind split (Foto op DroomHome.nl)

3.  Authentiek maar toch eigentijds boerenerf
Heb je een oud huis of boerderij, dan werd hierbij vroeger vaak een bonte grind toegepast. Wil je toch wat eigentijdser? Denk aan een beige of lichtgele siersplit in niet te grof formaat, dat oogt al een stuk hipper en is toch niet direct modern. Een bonte siersplit oogt ook al moderner dan ronde bonte kiezels.

4. Grind in de Scandinavische woonstijl
De Scandinavische stijl wordt meer en meer in de tuin gezien. In deze tuinstijl is de ondergrond vaak volledig van een fijne kiezel. Meubels, plantenbakken of poefs worden hier dan direct op gezet. Kies hierbij dus een prettig beloopbare kiezel: rond van vorm en fijn van formaat. Beige of lichtgrijs zijn mooie kleuren hierbij.

Grind in je tuin: 5 leuke manieren - Tuinontwerp met yellow sun split (Foto op DroomHome.nl)

5. Wilde bloementuin
Hij is weer terug, de wilde bloementuin! Hierbij ga je voor een aardekleurige grind of split. Rond of hoekig kan hier allebei en ook de toepassing is vrij van regels: op de paden..tussen de bloemen in de borders..als de natuur maar overheerst!

Google+