Hoe creëer je een sfeervol tuinleven?

Hoe creëer je een sfeervol tuinleven?

Sfeervol tuinleven – Je tuin sfeervol inrichten tips (Foto: Gema Saputera, Unsplash  op DroomHome.nl)

Wanneer je tuin sfeervol ingericht is, is er geen plek van je huis zo fijn om te zitten. Het voelt alsof je helemaal wordt ondergedompeld in natuur, en dat nog op comfortabele wijze ook! Ten minste, dat is zo als jij je tuin hiernaar hebt ingericht, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog geven we je een paar tips die je hiermee kunnen helpen!

1. Creëer een zitruimte

Je tuin kan boordevol zijn met leven, maar als jij geen plek hebt om hiervan te genieten, heb je er weinig aan. Met een zitruimte bedoelen we dan ook meer dan een stoel middenin je grasperk: we willen echt een plek zien die ingericht is om te kunnen ontspannen. Hiervoor kun je een overkapping gebruiken, maar je kunt het ook een open ruimte in je tuin maken. Op deze plek plaats je tuinstoelen, een tafel en misschien zelfs een bank, zodat jij ’s avonds lekker kunt uitrusten op een fijne plek. 

Wil je ook ’s winters gebruik maken van je zitruimte? Zorg dan voor verwarmingselementen!

2. Licht

In je tuin heb je verschillende segmenten, die allemaal hun eigen pareltjes bevatten. Het enige probleem: zodra de zon onder is, kan niemand ze meer zien. Tenzij jij slim verlicht! Door je tuin te verlichten, zorg je ervoor dat het niet alleen een plek voor overdag is, maar dat je hier ook ’s avonds van kan genieten. Tuinverlichting is in vele verschillende soorten beschikbaar: zo kun je het langs je schutting ophangen, maar kun je ook voor staande tuinlampen kiezen die je plaatst in elk tuinsegment. Je tuin zal ’s nachts veranderen in een heus paradijs!

3. Maak je tuin voor iedereen

Tuinleven draait niet alleen om het plaatsen van mooie bloemen; het zorgt ervoor dat iedereen van je tuin kan genieten. Niet alleen jij weet precies wat je in je tuin kunt vinden, ook je kinderen hebben er een plek waar ze zich kunnen vermaken. Gelukkig zijn kinderen niet de moeilijkste: met een glijbaan, een schommel of een klimrek vermaken ze zich al vaak meer dan genoeg. Misschien klinkt het plaatsen hiervan als veel werk, maar enkel dit aanzicht zorgt al voor sfeer.

Hulp nodig?

Kun jij wel een handje gebruiken bij het toevoegen van sfeer aan je tuinleven? Neem eens een kijkje op de website van Hekwerkonline en laat je inspireren!


Ontdek de laatste tuintrends en hippe tuinontwerp tips in tuinmeubelen, tuinaccessoires en planten! 

Google+