Inspiratie Voor Een Modern Terras In Je Tuin

Inspiratie Voor Een Modern Terras In Je Tuin

Moderne Terras Inspiratie Tips – Van Vloertegels, Buitenverlichting, Tuinmeubelen tot Vuurplaatsen, BBQ’s en Terrasoverkapping. (Foto TuinMaximaal  op DroomHome.nl)

Een mooi huisontwerp is niet compleet zonder een mooi terras. Het terras is de prachtige verbindende ruimte tussen de woning en de tuin. Wat een mogelijkheden heeft deze relaxplek bij uitstek! We willen je graag met de volgende buiten-interieur tips nieuwe inspiratie geven voor een hip levendig en modern terras.

De beste plaats om het terras te bouwen is aan de zuidkant (zuid-oosten of zuid-westen) van het huis. Zo kun je de langste tijd genieten van de zon: vanaf de late lente tot aan begin van de herfst. Bij het aanleggen of bouwen van een terras volg de bouwstijl van de woning en zorg dat de grootte in verhouding tot het huis staat.

Het terras is tegenwoordig echt een verlengstuk van binnen. Om dit gevoel te versterken en daarnaast niet te struikelen over op en afstapjes, is het helemaal van deze tijd om de vloer rechtstreeks te laten doorlopen van binnen naar buiten. Ga op zoek naar bijzondere buitentegels die niet glad zijn als ze nat worden. Heel duurzaam, heel licht en toch van sterk steen zijn bijvoorbeeld Duostone keramische vloertegels. De vlonderplanken vloer wint aan populariteit nu ze ook verkrijgbaar is in composiet met design kleuren als zwart, grijs en antraciet.

Het terras is dé ontmoetingsplek in de tuin!

Nog nooit eerder is er zoveel keuze geweest in verschillende stijlen van tuinmeubelen. Van de sloophouten banken en tafels, complete loungesets tot minimalistische draadstoelen die het terras sieren. Wat betreft de buitenverlichting: de design vloerlamp van binnen heeft nu ook een outdoor versie. Leuke oplaadbare led tafellampjes kunnen hun warme licht overal verspreiden.

Super sfeervol en lekker warm is het om een vuurtje te stoken in de avond. Naast vuurschalen, vuurkorven en een stone table, kun je ook zelf een vuurplaats maken waar je eventueel op kunt barbecueën.

Interieurontwerper Jan des Bouvrie vindt de veranda de grootste aanwinst voor je huis van nu. Een moderne terrasoverkapping laat je langer en veel comfortabeler genieten van de buitenruimte. Plaats je er ook nog glazen schuifdeuren in dan kun je het hele jaar profiteren van het uitzicht op de tuin. Heerlijk beschut tegen wind en regen. In de winter: terrasverwarmer erbij en laat de sneeuw maar komen!

Google+