Is Jouw Tuin al Voorbereid voor de Winter?

Is Jouw Tuin al Voorbereid voor de Winter?

Tuin winterklaar maken – verzorgen van de planten in de tuin – Blauwe coniferen (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Het begint al kouder te worden en het weer is aan het omslaan. Dus ja, voordat we allemaal naar binnen gaan en de buitendeur voor een paar maanden achter ons dichttrekken, is het belangrijk dat we de tuin en alles wat daar bij hoort, netjes achterlaten. We gaan de tuin winterklaar maken van het groen aanpakken, opslag van haardhout tot het beschermen van de tuinmeubelen, zodat we met een gerust hart kunnen zeggen: Kom maar op met die winter!

Planten aanpak

Voordat de winter echt zijn intrede doet is het verstandig om de losse bladeren uit het gazon te harken en bij te mesten. Niet winterharde planten kun je het beste naar binnen verplaatsen of buiten de wortels beschermen tegen de kou. Als je in het voorjaar graag een zee aan kleurrijke bloemen in je tuin wil hebben is het nu de tijd om bloembollen te poten. Voor sommige planten is de herfst de perfecte snoeiperiode.

Tuin winterklaar maken – loungeset Amazone van Life Style en Hartman tuinset / bistroset  (Foto Tuinmeubelshop.nl  op DroomHome.nl)

Tuinmeubelen overwinteren

Tuinmeubelshop.nl heeft een prachtig assortiment tuinmeubelen, waarvan bijvoorbeeld de Amazone loungeset het hele jaar buiten kan blijven staan, dus ook in de winter. Het gebruikte materiaal is een speciaal soort vinyl dat UV-en vorstbestendig is tot 23 graden onder nul en 100% waterdicht.  Voor het meeste tuinmeubilair als loungesets, tuinsets en tuinstoelen is het beter dat ze onder een afdak staan dan wel in de berging geplaatst worden. In kussentassen kunnen de nodige kussens, het woord zegt het al, prima opgeborgen worden en overwinteren in het tuinhuis. Bij een appartement heb je meestal geen extra opbergruimte. Dan is de 100% weersbestendige bistroset en kleine tuinset dat buiten op het balkon kan blijven staan, echt een uitkomst.

Tuin winterklaar maken – Openhaardhout bestellen – houtmix in houten kist  (Foto Openhaardhout-gigant.nl  op DroomHome.nl)

Openhaardhout verzamelen

Kun jij ook niet wachten op de dansende vlammen in de openhaard? Een heerlijk haardvuur is toch wel het toppunt van gezelligheid en.. romantiek! Omdat je niet op het laatst nog snel een netzakje openhaardhout wil gaan kopen (weg is de sfeer) en een goed vuur wil hebben, is het een idee om op Openhaardhout-gigant.nl te kijken. Deze openhaardhoutspecialist levert zijn ovengedroogde strak gestapelde haardhout in houten kisten. Het hout is daarnaast afkomstig uit een verantwoord bosbeheer bos. Bij de verschillende soorten haardhout moet je denken aan zeer makkelijk te ontbranden hout (berken) voor het starten van het vuur, hardere lang brandende houtsoorten als eiken en essen en een zachthout mix voor een direct geweldig vlammenspel. Ik zou zeggen: Maak de openhaard opslag maar alvast klaar in de tuin! Trouwens in de winter buiten een goed vuurtje stoken met oudjaar is een super manier om het nieuwe jaar in te luiden. 

Google+