Is jouw zwembad goed opgeborgen voor de winter?

Is jouw zwembad goed opgeborgen voor de winter?

Intex zwembad in de winter opbergen tips (Foto PeartSkirt And Spunky  op DroomHome.nl)

De winter komt eraan en de tijd van het zwemmen in een Intex zwembad is voorbij. Tijd dus om jouw zwembad op te bergen voor de winter. Het opbergen van een zwembad is niet ingewikkeld, wel is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Als je dit niet zorgvuldig en slim doet dan loop je het risico dat de liner van het bad kapot gaat. In dat geval moet je volgend jaar een nieuw zwembad kopen en dit wil je natuurlijk niet. In dit artikel kom je er achter hoe je het zwembad moet opbergen voor de winter. Zo kun je deze volgend jaar weer zorgeloos gebruiken!

Heb je jouw zwembad nog buiten opstaan? Volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Laat het zwembad leeg lopen
Het eerste dat je doet als je een zwembad gaat opbergen is het water uit het bad laten lopen. Logisch natuurlijk; een gevuld bad is niet af te breken. Laat het water in het zwembad door de stop uit het bad lopen. Zorg er hierbij voor dat je het bad zo leeg mogelijk laat lopen. Dit doe je door het bad op te tillen aan de zijde tegenover de stop. Op deze manier loopt het water richting de stop en uit het bad.

Stap 2: Maak het zwembad droog
Als je het water uit het bad hebt laten lopen is het tijd om ervoor te zorgen dat het bad droog is. Het is namelijk van cruciaal belang om het bad droog op te bergen. Als je het bad nat opbergt ontstaan er een aantal problemen: er komen gaatjes in de liner, de naden van de liner gaan loslaten en de liner wordt broos. Maak hiertoe de naden en de liner van het bad droog met een doek. Laat hierna de liner 1 tot 2 dagen in de zon liggen. Op deze manier worden de liner en de naden optimaal droog.

Stap 3: Vouw het zwembad op
Nu het zwembad leeg en op een juiste manier droog gemaakt is is het tijd om de liner op te vouwen. Hierbij is het belangrijk dat de liner van het bad niet aan elkaar vast gaat plakken. Doordat je het bad goed hebt droog gemaakt wordt de kans hierop al een stuk kleiner. Om dit echter geheel te voorkomen is het nodig om de liner te bedekken in talkpoeder. Door talkpoeder op de liner aan te brengen zorg je ervoor dat de liner niet gaat vastplakken. Hiermee voorkom je dat de liner vast gaat zitten aan een ander stuk liner en hierdoor beschadigd.

Het zwembad is nu klaar om opgeborgen te worden. Hierbij is het belangrijk in gedachte te houden op welke plaats je het bad gaat neerleggen. De liner van een opzetbaar zwembad is niet goed bestand tegen koude temperaturen. Doordat de liner nat is geweest is het bij temperaturen onder de 0 graden mogelijk dat er scheuren en andere beschadigingen ontstaan. Houd hier rekening mee; zorg dat je de liner van het zwembad ergens opbergt waar het tijdens de koude winternachten niet te koud wordt.

Google+